Share This Post

Rijden & Logistiek / Technologie

Hoeveel kost overstappen op elektrisch rijden?

Hoeveel kost overstappen op elektrisch rijden?

Volgens sommigen ontkomen we er niet aan om in de toekomst allemaal over te stappen op elektrisch rijden. Dat geldt dan waarschijnlijk ook voor de transportsector. Misschien dat je als ondernemer nu al wilt gaan investeren in elektrische voertuigen. De belangrijkste vraag is dan natuurlijk wat dit gaat kosten. En wat zijn de aanvullende zaken waar je mee rekening moet houden als je de overstap maakt naar elektrisch rijden? Om dit wat inzichtelijker te maken voor ondernemers is er nu een handige online webtool.

Online Simulator Elektrisch Rijden

Speciaal voor ondernemers die meer inzicht willen krijgen in de kosten van elektrisch rijden en die ook antwoord willen hebben op andere vragen met betrekking tot elektrisch rijden, is er nu een speciale online webtool. Transport en Logistiek Nederland heeft deze Online Simulator Elektrisch Rijden in samenwerking met ondernemersvereniging Evofenedex en met Topsector Logistiek laten ontwikkelen. Met de Online Simulator Elektrisch Rijden kun je berekenen wat de kosten zijn van elektrisch rijden voor jouw bedrijf. Daarnaast krijg je inzicht wat de overstap zou betekenen wat betreft planning en organisatie. Elektrische voertuigen moeten bijvoorbeeld regelmatig worden opgeladen. Dat kost tijd en die tijd zal moeten worden ingepland.

Globaal eerste inzicht

Met de Online Simulator Elektrisch Rijden krijg je als ondernemer een eerste inzicht in wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf. Je zult daarvoor allerlei informatie moeten invullen in deze online webtool. Over welk type voertuig hebben we het? Hoe lang zijn de chauffeurs gemiddeld per dag onderweg? Hoeveel stops kunnen er gemaakt worden per dag? Hoe lang mag zo’n tussenstop duren? De online tool kan met behulp van deze informatie onder andere berekenen welk accutype nodig is en wat de kosten hiervan zullen zijn. Ook de oplaadtijd van de accu en het type laadpaal komen aan de orde. Daarnaast geeft de online tool uiteraard een indicatie van de totale kosten.

Proefperiode online webtool

De Online Simulator Elektrisch Rijden is bedoeld voor ondernemers met weinig ervaring op dit gebied. De online webtool geeft antwoord op basale vragen, zodat een ondernemer een eerste inzicht krijgt van wat hem op dit moment te wachten staat op financieel en organisatorisch gebied bij de eventuele overstap naar elektrisch rijden.

De Online Simulator Elektrisch Rijden wordt gratis aangeboden. Er is echter wel sprake van een proefperiode tot 1 januari 2021. Daarna zal gekeken worden of deze online webtool zijn doel heeft bereikt of dat er wellicht aanpassingen nodig zijn. Feedback van gebruikers is dan ook van harte welkom.

Je kunt de Online Simulator Elektrisch Rijden vinden op de site van Transport en Logistiek Nederland of klik direct hier.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>