Share This Post

Hoofdartikels / Nieuws / Uncategorised

Hoe retailers tijdens de pandemie bezorgers behandelen: Amazon

Hoe retailers tijdens de pandemie bezorgers behandelen: Amazon

Enkele van de grootste retailers in het VK hebben duizenden bezorgers aangeworven om de vraag tijdens de coronavirus-pandemie bij te houden.

Tesco heeft de afgelopen twee maanden 4.000 nieuwe chauffeurs aangeworven. Ondertussen heeft Amazon naar verluidt 175.000 extra werknemers aangetrokken om de stijgende vraag het hoofd te bieden, omdat mensen gedwongen worden om thuis te blijven en online goederen te bestellen.

Veel van de nieuwe aangeworven bezorgers hebben het werk nog nooit gedaan en moeten zich snel aan hun nieuwe manier van werken aanpassen. We hebben verhalen gezien van piloten en zelfs acteurs die achter het stuur kruipen en tijdens de lockdown essentiële dingen aan mensen bezorgen.

Game of Thrones-acteur Michael Condron, die onthulde dat hij een baan bij Asda als bezorger had aangenomen, zei dat het werk “me mentaal op een goede plek heeft gehouden” en overeenkomsten vertoonde met zijn dagelijkse baan: “De baan betekent dat ik kan doorgaan om die interactie te hebben met mensen, zoals ik dat in een theater heb. “

Maar hoe behandelen deze retailers hun nieuwe rekruten? Gezien de snelheid waarmee ze door hun deuren naar een bestelauto werden gehaast, is het van cruciaal belang dat veiligheidsmaatregelen worden nageleefd.

Duim omhoog voor Amazon

We spraken met een bezorger van Amazon, die in april werd aangeworven, we vroegen hem hoe hij denkt dat hij tijdens de pandemie door de online retailgigant is behandeld.

Geruststellend vertelde hij ons dat Amazon “procedures en gidsen heeft ingevoerd voor iedereen die het terrein opkomt”, wat betekent dat hij “minimaal contact met mensen” heeft gehad.

We hebben hem ook onder druk gezet met betrekking tot persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), een hot topic tijdens de coronavirus-crisis.

Hij antwoordde: “Ik heb twee verschillende soorten handschoenen gekregen om te dragen en kreeg op elke plek waar ik kwam een nieuw gezichtsmasker, samen met desinfecterende doekjes en handgel om te gebruiken. Ik krijg op verzoek nieuwe laarzen en reflecterende kleding.”

Halverwege maart zei Amazon dat het prioriteit gaf aan huishoudelijke voorraden en medische benodigdheden boven items die als “niet-essentieel” werden beschouwd als een middel om de capaciteit vrij te maken die nodig is om met een wereld in lockdown om te gaan. Onze geïnterviewde zegt echter “ze leveren nog steeds andere items als ze op de route van een chauffeur zijn”.

Hij voegde eraan toe dat hij blij was met de ethiek van dit beleid – het lijkt logisch dat bestellingen waar mogelijk worden uitgevoerd om een achterstand te voorkomen.

Het is dus een duim omhoog van deze chauffeur voor Amazon. Maar we vragen ons af of het een soortgelijk verhaal is dat voor andere retailers werkt. Als je momenteel als bezorger werkt, dan horen we graag van je. 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>