Share This Post

Nieuws / Uncategorised

Hoe noem je die van jou?

Hoe noem je die van jou?

Veel van ons geven onze auto’s en vrachtwagens een naam. Het is leuk en of je nu rijdt voor je werk of niet, het is leuk om het gevoel te hebben dat er een band bestaat tussen mens en machine.

In de VS is er zelfs een dag gewijd aan het benoemen van voertuigen: dinsdag 2 oktober is de National Name Your Car Day (nationale dag om je auto een naam te geven).

Dit jaar bevestigde de begeleidende enquête dat 42% van de chauffeurs in de VS hun voertuigen een naam hebben gegeven, waarbij 73% zegt dat het “een sterkere band bevordert”.

De meerderheid van de ondervraagde bestuurders (55%) onthulde dat ze vrouwelijke namen hadden gekozen voor hun voertuigen, daarbij zijn Betsy, Betty en Baby enkele van de meest populaire namen voor pick-up trucks.

78% van de ondervraagden die hun voertuigen een naam hebben gegeven, zei dat ze iemand anders kenden die hun voertuig ook een bijnaam hadden gegeven. En 56% was het ermee eens dat de persoonlijkheid, het merk, het model en de kleur van het voertuig van invloed zijn op hun naamkeuze.

Een bedrijf met een langlopende traditie van naamgeving aan vrachtwagens is het Britse transportbedrijf Eddie Stobart. Het bedrijf begon zijn vloot namen te geven in de jaren 1960, met de eerste drie vrachtwagens genaamd Twiggy, Tammy (Wynette) en Dolly (Parton).

Tegenwoordig krijgen niet alleen auto’s en vrachtwagens de naamgeving behandeling. Vuilniswagens, strooiwagens en meer krijgen vaak eigenzinnige namen.

Wat zijn de beste vrachtwagen namen die je ooit hebt gehoord?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>