Share This Post

Gezondheid / Milieu

Hoe langer daglicht vrachtwagenchauffeurs beïnvloeden

Hoe langer daglicht vrachtwagenchauffeurs beïnvloeden

De rijomstandigheden in de winter zijn veel slechter in vergelijking met de warmere maanden. IJs, mist en sneeuw zorgen allemaal voor gevaarlijke rijomstandigheden. Maar het weer is niet de enige factor die vrachtwagenchauffeurs moeten overwegen als de seizoenen veranderen.

Met de winterzonnewende nu achter ons, zal de toename van de daglichturen al snel merkbaarder worden. Zonsondergangen worden later en zonsopgangen worden eerder, wat betekent dat we meer daglicht zien.

Vanuit het perspectief van een vrachtwagenchauffeur, van nu tot de zomerzonnewende, kun je voorkomen dat je in het donker rijdt en meer tijd op de weg doorbrengt.

En dat is een goede zaak, toch?

In sommige opzichten, ja. Maar deze langere dagen kunnen ook betekenen dat vrachtwagenchauffeurs ’s nachts minder slaap krijgen. Ook voor vrachtwagenchauffeurs die ’s nachts achter het stuur zitten, kan meer zonlicht betekenen dat ze overdag moeite hebben om te slapen.

Deskundigen suggereren dat deze langere dagen deel uitmaken van de reden waarom vrachtwagenchauffeurs vaak niet in overeenstemming zijn met de uren in de dienstvoorschriften en waarom velen zo gepassioneerd zijn over flexibiliteit.

Hoe ervaar jij de verandering van seizoenen?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>