Share This Post

Gezondheid / Hoofdartikels / Nieuws / Uncategorised

Hoe kunnen vrachtwagenchauffeurs gezond blijven?

Hoe kunnen vrachtwagenchauffeurs gezond blijven?

[icegram campaigns=”655″]

Vrachtwagenbedrijven geven vrachtwagenchauffeurs niet de opleiding en hulpmiddelen die ze nodig hebben om gezond te blijven. Het alleen aanbieden van gezondheidsonderzoeken is niet genoeg.

Leven zonder keuken, omgaan met slaapgebrek en het hebben van planningen die worden bepaald door de beschikbaarheid van vracht, kan betekenen dat gezondheid en welzijn vaak laag op de prioriteitenlijst staan.

Verschillende studies hebben aangetoond dat obesitas onder vrachtwagenchauffeurs hoger is dan die van andere carrières. Ook is het percentage rokers en mensen met diabetes hoger onder vrachtwagenchauffeurs.

Uit een enquête van HireRight bleek dat een op de vijf vrachtwagenchauffeurs de industrie verliet, ten minste gedeeltelijk, vanwege gezondheidsredenen.

Dus wat wordt er gedaan om deze situatie te verbeteren?

Een gebied dat door de jaren heen een verandering heeft ondergaan, is truckstops. Tegenwoordig hebben vrachtwagenchauffeurs als ze stoppen meer kans om een sportschool te vinden, gezonde voedingsopties en winkels die lokale producten verkopen.

Dat is goed nieuws, maar er moet ook geïnvesteerd worden in het onderwijzen van vrachtwagenchauffeurs over gezondheid en welzijn.

Eén idee is geïnspireerd op het SmartWay-programma van het Environment Protection Agency dat een grotere brandstofefficiëntie stimuleert. Door gezondheidsdeskundigen samen te brengen die de vrachtvervoerssector begrijpen, kunnen er op maat gemaakte richtlijnen en programma’s voor vrachtwagenchauffeurs worden gemaakt.

Tips zoals meer water drinken, het vermijden van fastfood, actief blijven en voldoende slaap krijgen, kunnen voor de hand liggende manieren zijn om gezond te blijven, maar zoals elke vrachtwagenchauffeur weet, zijn ze niet altijd even gemakkelijk in de praktijk te brengen.

Smartphone-apps kunnen ook deel uitmaken van de oplossing door gemeenschappen van vrachtwagenchauffeurs bij elkaar te brengen die hun gezondheids- en fitnessniveaus willen verbeteren. Er zijn een aantal van dergelijke apps beschikbaar. Healthy Trucker, Fitness Trucking, Rolling Strong en Iron Trucker Fitness zijn ontworpen met de vrachtwagenchauffeur in het achterhoofd en bieden voedingstips, bewegingsprogramma’s en de mogelijkheid om verbinding te maken met een expert.

Deze apps zijn niet bedoeld om delen van vrachtwagenchauffeurs om te zetten in crossfitters, maar om hen aan te moedigen om kleine stappen te zetten naar een gezondere levensstijl.

Een van deze apps, Healthy Trucker, is oorspronkelijk gemaakt met de focus op het tellen van stappen. De resultaten waren niet waar de makers van de app op hoopten, en de focus is sindsdien verlegd naar eten bij truckstops, tips om te bewegen en omgaan met stress. Gebruikers kunnen hun eigen tips en doelen delen en de app heeft meer een gemeenschapsgevoel gekregen.

Het doel van deze apps is om onderdeel te worden van de dagelijkse routine van een vrachtwagenchauffeur. Op dezelfde manier dat voertuigen dagelijks worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze veilig zijn, is het dan misschien geen tijd dat de eigenaars van wagenparken evenveel zorg besteden aan het controleren van het welzijn van de mensen achter het stuur?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>