Share This Post

Technologie / Uncategorised

Hier is de reden waarom je twee keer na zou moeten denken voordat je toetreedt tot de klus-economie

Hier is de reden waarom je twee keer na zou moeten denken voordat je toetreedt tot de klus-economie

[icegram campaigns=”655″]

Nu Uber Freight de vrachtindustrie dreigt te verstoren, kunnen vrachtwagenchauffeurs binnenkort overwegen om deel te nemen aan de klus-economie – waar je kunt kiezen welke klussen je wilt doen in plaats van te werken met een vast contract.

Die flexibiliteit om te kunnen dicteren wanneer je werkt, is aantrekkelijk, zoals blijkt uit het aantal werknemers dat zich de afgelopen jaren bij de klus-economie heeft gevoegd.

Maar het is niet helemaal rooskleurig. Er is nooit enige garantie op werk, terwijl de arbeidsrechten voor werknemers in de klus-economie nog steeds een beetje wazig zijn.

Ondertussen suggereert nieuw onderzoek dat als bestuurder werken in de klus-economie slecht kan zijn voor je gezondheid.

De klus-economie brengt een ‘verhoogd risico‘ voor bestuurders met zich mee

Onderzoek van University College London (UCL) toonde aan dat bestuurders die op een klus-per-klus basis worden betaald, geconfronteerd worden met een “verhoogd risico” op ongevallen.

Meer dan vier op de tien (42%) klus-economie koeriers en taxichauffeurs meldden dat hun voertuig was beschadigd als gevolg van een botsing tijdens het werk, terwijl nog een op de tien meldden dat iemand gewond was geraakt.

De bevindingen, die leidden tot 200 antwoorden op een online enquête van chauffeurs en koeriers, evenals 48 diepte-interviews, vonden dat bijna de helft van de bestuurders de snelheidslimiet door tijdsdruk heeft overschreden.

Nagenoeg een derde van de bestuurders (30%) gaf zelfs toe dat ze door een rood licht zijn gereden terwijl ze onder druk stonden om een ​​klus te voltooien.

Afleiding door smartphones en vermoeidheid door overwerk werden ook als risico’s genoemd, waarbij bijna tweederde (63%) van de ondervraagden onthulde dat ze geen veiligheidstraining hadden gekregen over het beheersen van risico’s op de weg.

Slechts een kwart van de ondervraagden was van mening dat het bedrijf waar ze voor werkten tijdens hun werk echt om hun veiligheid gaf.

Co-auteur van het rapport Heather Ward (UCL Center for Transport Studies) zei: “Onze bevindingen benadrukken dat de opkomst en toename van de populariteit van kluswerk voor koeriers kan leiden tot een toename van risicofactoren die van invloed zijn op de gezondheid en veiligheid van mensen die in de klus-economie werken en voor andere weggebruikers. ”

Met andere woorden, als meer werknemers de economie binnenkomen, dan neemt hun tarief af, wat betekent dat ze meer klussen en uren moeten doen om een ​​stabiel inkomen te verdienen.

Eén ondervraagde legde uit dat als een bestuurder in het verkeer vast komt te zitten, waardoor ze hun bezorgperiode missen, ze “een boete krijgen“.

Road Safety Trust directeur Sally Lines voegde toe. “Dit rapport zorgt voor een zeer verontrustende lezing en toont aan dat een onderzoek naar de klus-economie en verkeersveiligheid dringend nodig is.”

Vrachtwagenchauffers wees gewaarschuwd

Het rapport is voor vrachtwagenchauffeurs iets om over na te denken, waarbij Uber probeert om “vrachtvervoer over het land zo naadloos en gemakkelijk mogelijk te maken als het bestellen van een taxirit“.

Het model van Uber voor zijn vracht activiteiten is mogelijk niet geschikt voor de Europese markt, omdat chauffeurs doorgaans geen eigen vrachtwagens bezitten. Hoewel het voor Uber niet vreemd zou zijn om het toch te proberen en het te laten werken.

Zou je meedoen aan de klus-economie als dit betekent dat je mogelijk meer geld kunt verdienen en je je eigen uren kunt beheren? Het is moeilijk om die vraag te beantwoorden zonder te weten waarvoor je je aanmeldt – zelfs als je misschien al een beslissing hebt genomen.

Share This Post