Share This Post

Uitgelicht

Het vinden van een baan als vrachtwagenchauffeur en als chauffeur van grote vrachtwagens bij mij in de buurt

Het vinden van een baan als vrachtwagenchauffeur en als chauffeur van grote vrachtwagens bij mij in de buurt

Het vinden van een nieuwe baan is altijd een uitdaging, of dat nu een baan als een vrachtwagenchauffeur voor grote vrachtwagens is, een baan als vrachtwagenchauffeur of iets heel anders. Niet alleen het sollicitatieproces, maar het vinden van vacatures bij jou in de buurt kan behoorlijk lastig zijn. Hier zijn enkele tips voor het vinden van vacatures voor vrachtwagenchauffeurs bij jou in de regio.

Experimenteer met terminologie

Allereerst zijn er verschillende manieren waarop bedrijven de functie waarnaar je op zoek bent beschrijven. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van vrachtwagen, truck, zware vrachtwagen, etc. Dus wanneer je zoekmachines zoals Google of de zoekfunctie op een vacaturesite gebruikt, probeer dan de verschillende varianten uit. Denk ook aan zoektermen die iets breder zijn dan alleen de baan, zoals transport, logistiek, vervoer, etc. 

Ten tweede, doe hetzelfde voor de locatie. Probeer je stad maar ook je provincie uit. Vergeet niet om naar banen in de dichtstbijzijnde grote stad te zoeken. Een transportbedrijf is misschien in Birmingham gevestigd, maar de klus zelf is in een bepaald deel van de Midlands geconcentreerd. 

Als je met sleutelwoorden speelt, dan zul je een aantal verborgen pareltjes vinden en misschien een aantal banen die anderen nog niet hebben gevonden – waardoor je een grotere kans hebt om door te komen dan die banen die bovenaan de generieke zoekresultaten verschijnen.

Meld je aan voor vacaturesites

Als je op zoek bent naar een baan, dan heb je ongetwijfeld de verschillende relevante vacaturesites bekeken. Maar zelfs als je op dit moment geen relevante baan ziet, maak dan nog steeds een account aan of schrijf je in voor de nieuwsbrief van de vacaturebank. 

Op deze manier weet je als eerste wanneer er een nieuwe baan wordt toegevoegd en kun je advertenties van grote wagenparken ontvangen die altijd naar nieuwe chauffeurs op zoek zijn. Adverteren kan heel vervelend zijn, maar soms kan het ook tot interessante kansen leiden – wat het geval is bij het zoeken naar een baan.

Word lid van Facebook-groepen

Wist je dat er veel Facebook-groepen zijn die zich toeleggen op banen voor vrachtwagenchauffeurs en banen in de transportsector? Zoek gewoon (met de juiste trefwoorden!) naar de verschillende groepen en pagina’s op Facebook, word lid van de groep of vind de pagina leuk en blijf op de hoogte van alle vacatures die daar worden geplaatst.

Zoek en neem contact op met lokale bedrijven

Via Google en Google Maps kun je achterhalen welke transportbedrijven er in je regio zijn gevestigd. Zelfs als ze niet actief reclame maken voor vacatures voor chauffeurs, hebben ze misschien nog wel wat chauffeurs nodig. Veel transportbedrijven gebruiken geen internet om vacatures te promoten. 

Denk verder dan pure transportbedrijven en kijk naar grotere bedrijven die transport nodig hebben – van meubelwinkels tot aannemers.

Laat mensen weten dat je op zoek bent

Als je een baan hebt, dan kan dit een lastige klus zijn, maar als je op het moment nog geen baan hebt, laat dan zoveel mogelijk mensen weten dat je op de markt bent voor een nieuwe baan als vrachtwagenchauffeur. 

Je weet nooit wiens neef of buurman het feit naar voren zal brengen dat ze op zoek zijn naar een vrachtwagenchauffeur. Door iedereen te laten weten dat je beschikbaar bent, benut je de volledige kracht van je netwerk en maximaliseer je je kansen dat iemand je een vacature voor vrachtwagenchauffeur meldt.

Veel succes met je speurtocht! Geef niet op, ik weet zeker dat je snel iets zult vinden.

Bekijk in de tussentijd het vacaturebank van Fleet Speak.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>