Share This Post

Hoofdartikels

Het ideale maatje voor vrachtwagenchauffeurs: Een hondenleven op de baan

Het ideale maatje voor vrachtwagenchauffeurs: Een hondenleven op de baan

Met lange reizen en zelfs nog langere dagen, kan het leven als vrachtwagenchauffeur erg
eenzaam zijn. Had je maar iemand om mee te praten…

Neem je trouwe viervoeter mee.

Met een vrachtwagen rijden met een hond aan je zijde kan zorgen voor een interessantere, veiligere en gelukkigere rit. Hoewel dat te zeggen, je hond meenemen naar het werk (ongeacht je beroep) is geen beslissing om gemakkelijk mee om te gaan. Dit is wat je moet weten voordat je besluit om je huisdier mee te nemen voor de rit…

Wat is de perfecte truckerhond?

Gezond verstand zegt dat je geen grote hond in je cabine kunt hebben. Afgezien van het probleem met de ruimte, wil je niet dat de ramen constant met condensatie bedekt zijn. Terwijl ik dat zeg, wil je waarschijnlijk ook geen hele kleine. Een hond die niet meer dan 25 kilo weegt, kort haar heeft (minder ontharen van de cabine nodig) en een die een beetje aan de luie kant is (dat wil zeggen geen constante beweging nodig heeft) is ideaal.

Hoe je je vrachtwagen tegen huisdieren kunt beschermen

Train je hond eerst om uit de buurt van de versnellingspook te blijven en niet onder je voeten te kruipen. Geef hem een speciale plek in de cabine waar hij zich veilig en comfortabel voelt. Het is ook verstandig om belangrijke items buiten het zicht en/of bereik van je huisdier te houden. En houd altijd water voor je hond beschikbaar om te drinken, vooral bij warm weer.

Wat heeft een hond nodig voor een leven op de weg?

Er is niet veel nodig om je hond tevreden te houden: eten, traktaties en speelgoed. Heb ze altijd op voorraad en iedereen is blij. Je moet ook een riem, poepzakjes, schoonmaakspullen en extra dekens bij de hand hebben. Vergeet niet de registratie- en vaccinatiedocumenten van je hond in het handschoenenkastje te stoppen, voor het geval je ze nodig hebt.

De voordelen om een hond mee naar het werk te nemen

Wist je dat? Hondenbezitters hebben een lagere bloeddruk en cholesterol. Ze zijn ook minder gestrest dan niet-hondenbezitters. Volgens onderzoek kan slechts 15 minuten aan je hond besteden je humeur aanzienlijk verbeteren. Het bezitten van een hond kan ook echt mensen met een depressie helpen. Bovendien kom je daardoor uit de cabine en maak je elke dag een wandeling.

Je kunt er natuurlijk niet zomaar van uit gaan dat je een hond mee mag nemen naar het
werk. Zorg ervoor dat je het bedrijfsbeleid controleert voordat je je hond in de cabine zet.
Alles wat je dan hoeft te doen is de ramen te openen en te genieten van de rit…

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>