Share This Post

Uncategorised / Vrachtwagens

Het gaat om een 10-100…

Het gaat om een 10-100…

Het gebruik van de CB-radio (of de 27 MC zoals die bij ons heet), zoals we dat in de film ‘Smokey and the Bandit’ konden zien, is misschien niet meer zo populair als het eens was, maar een heleboel vrachtwagenchauffeurs kennen de lingo nog.

Het zou waarschijnlijk beter zijn geweest als Travis Kalanick, de afgezette CEO van Uber, met één van deze chauffeurs had gesproken voordat hij de naam van zijn nieuwe investeringsfonds bekendmaakte.

Hij liet ons deze week weten dat het nieuwe fonds ‘10100’ (je spreekt het uit als ‘ten-one-hundred) heet. Vrachtwagenchauffeurs liggen in een scheur omdat ‘10100’ de Engelse CB-code is voor een toiletpauze (nummer 1 om precies te zijn).

Heeft hij het nu over een investeringsfonds of een plaspauze? Hij maakt een grapje, toch?

We kunnen er alleen maar vanuit gaan dat Kalanick zijn nieuwe zakelijke onderneming niet opzettelijk naar een plaspauze vernoemd heeft.

Hij wilde waarschijnlijk zijn bezoedelde Uber imago achter zich laten en opnieuw beginnen. Tim Bradshaw, een journalist voor de ‘Financial Times’, suggereerde dat 10100 naar het adres verwijst waar Travis opgroeide.

We kunnen alleen maar dankbaar zijn dat zijn huisnummer niet 10200 was, oftewel een toiletpauze voor nummer 2.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>