Share This Post

Uncategorised

Heeft Tesla echt een paar vrachtwagenbedrijven gekocht?

Heeft Tesla echt een paar vrachtwagenbedrijven gekocht?

Elon Musk heeft zich nooit laten afschrikken om zijn gedachten te uiten en zijn opmerkingen laten de rest van ons ons vaak achter de oren krabben.

Een recent voorbeeld hiervan was een tweet, waarin de CEO en medeoprichter van Tesla zeiden dat het bedrijf “enkele vrachtwagenbedrijven en beveiligde contracten met grote transporteurs had gekocht”.

Een woordvoerder van Tesla zei dat de autofabrikant zich heeft toegewijd aan het verbeteren van zijn leveringsprocessen en wilde vermijden wat het bedrijf eerder heeft beschreven als “toeleveringslogistiek hel.”

Dat klinkt eerlijk genoeg, totdat je met iemand anders in de transportindustrie spreekt. Niemand lijkt er iets van te weten. Wie Tesla heeft benaderd om deze aankopen te doen, is een beetje een raadsel.

De bewering van Musk dat Tesla “zojuist vrachtwagencapaciteit had verworven” ging niet in op details. Hij gaf zelfs helemaal geen enkel detail. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is dit omdat deze deals vertrouwelijk zijn.

Maar dat zouden ze zeggen, toch?

In september van dit jaar werd Musk aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission voor het maken van ‘valse en misleidende verklaringen’ over Tesla nadat hij had getweet dat hij de financiering had veiliggesteld om het bedrijf van de beurs te halen.

We moeten deze claim waarschijnlijk gewoon met een snufje zout nemen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>