Share This Post

Technologie / Vrachtwagens

Heeft Convoy alle antwoorden?

Heeft Convoy alle antwoorden?

Het vrachtvervoer is een lucratieve industrie en er zijn genoeg startups die graag mee willen doen in de actie.
Convoy is er slechts één. Het is het geesteskind van twee voormalige Amazon-werknemers. Deze startup maakt gebruik van technologie om vrachtwagenchauffeurs te verbinden met bedrijven die vracht moeten versturen.

Over de trucking-app gesproken, verklaarde CEO van Convoy, Dan Lewis: “Wat we anders doen is dat alle vrachtwagenchauffeurs en kleine transportbedrijven die met Convoy werken de Convoy-app op hun telefoon gebruiken.”

Hij vervolgde: “Dat laat ons weten waar ze zijn, zodat we ze vracht kunnen geven die relevant is voor wat ze willen uitvoeren”.

Convoy gebruikt software om vrachtwagenchauffeurs en verladers aan elkaar te koppelen en de app heeft meer dan 100.000 vrachtwagens en chauffeurs op zijn netwerk.

Wat Convoy verder onderscheidt, is de toewijding aan transparantie. Verladers krijgen volledige zichtbaarheid en alle gegevens die ze nodig hebben om te zien wat er gebeurt wanneer vrachtwagens aankomen op hun faciliteiten. Dit helpt hen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en meer succesvolle ervaringen te hebben bij het omgaan met die vrachtwagens.

Lewis gelooft ook dat Convoy het chauffeurstekort kan verminderen: “We moeten de industrie toegankelijker en aantrekkelijker maken voor mensen om in te werken.

“Hoe maak je het voor een vrachtwagenchauffeur gemakkelijker om een klein bedrijf te runnen? Nou, je geeft ze technologie die hen helpt om werk te krijgen”, vervolgde hij.

“Hoe maak je het voor hen gemakkelijker om op tijd betaald te worden? Nou, je geeft ze technologie die er voor zorgt dat wanneer ze in een fabriek wachten, ze dat bij kunnen houden en betaald krijgen.”

Hij heeft misschien een punt. Maar heeft Convoy alle antwoorden?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>