Share This Post

Milieu / Nieuws / Technologie / Uncategorised

Hebben zonnepanelen een plaats in het vrachtvervoer?

Hebben zonnepanelen een plaats in het vrachtvervoer?

We zijn gewend om zonnepanelen op daken en in velden te zien; het zien van zonnepanelen op vrachtwagens komt minder vaak voor.

Maar dat kan veranderen als het nieuwste Vertrouwen Rapport over zonne-energie voor vrachtwagens en aanhangers iets is waar we op af kunnen gaan.

Het rapport, uitgegeven door de North American Council for Freight Efficiency (NACFE), legt verschillende tractor- en trailer gebaseerde toepassingen op zonne-energie uit, geeft een overzicht van belangrijke overwegingen voor investeringen en vergroot het bewustzijn van trends op het gebied van zonnetechnologie.

Zonnetechnologie in het vrachtvervoer wordt overwegend gebruikt als aanvulling op HVAC-systemen op batterijen en hotel loads. Uit het rapport bleek dat dit vermogen om de levensduur van de batterij aan te vullen het grootste voordeel is van zonne-energie op vrachtwagens, wat betekent dat noodhulp voor lege batterijen onnodig is en dat de kosten voor het vervangen van die batterijen worden vermeden.

Het rapport laat ook zien dat wanneer zonnepanelen de looptijd van HVAC-batterijen verlengen, dit de belasting van de dynamo de volgende dag vermindert, wat brandstofbesparing oplevert.

Volgens het rapport zou zonne-energie zelfs kunnen leiden tot een oplossing voor het aanhoudende tekort aan vrachtwagenchauffeurs, omdat de verwachtingen met betrekking tot HVAC-systemen en hotel loads duidelijk zijn gedefinieerd.

Wat denk jij? Kan groene, zonne-energie helpen om de volgende generatie bestuurders, technici en wagenparkbeheerders aan te trekken?

Share This Post