Share This Post

Milieu

Grote order elektrische Volvo trucks door DFDS

Grote order elektrische Volvo trucks door DFDS

De grote logistiek dienstverlener DFDS heeft naar verluid honderd Volvo FM Electric besteld. Deze deal is een van de grootste orders tot nu toe voor elektrische Volvo-trucks. Naar verwachting zullen de eerste elektrische trucks voor DFDS in het vierde kwartaal van 2022 geleverd kunnen worden.

DFDS uit Denemarken

DFDS is een groot Deens logistiek bedrijf. De naam staat voor Det Forenede Dampskibs-Selskab, wat vertaald naar het Nederlands De Verenigde Stoomvaart Maatschappij betekent. Een oude naam uit vervlogen tijden. De hoofdtaak van DFDS is het vervoeren van goederen vanaf de beginlocatie tot de uiteindelijke bestemming. Van oorsprong richtte DFDS zich op vracht- en passagiersvervoer via de Noordzee en de Oostzee. Tegenwoordig verzorgt het bedrijf ook goederenvervoer naar de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en het Middellandse Zeegebied.

Fossielvrij transport in 2022

Ook in Denemarken speelt de discussie over meer fossielvrij transport. Bij het bedrijf DFDS heeft men besloten om het verminderen van de CO2-uitstoot en het creëren van een duurzame toeleveringsketen als speerpunt te kiezen. In het kader daarvan heeft DFDS gekozen voor een samenwerking met Volvo Trucks. De eerste Volvo FM Electric trucks worden in het vierde kwartaal van 2022 aan het Deense DFDS geleverd. Daarna volgen nog meer leveringen in de loop van 2023. De nieuwe elektrische vrachtwagens zullen worden ingezet voor zowel lokaal transport als transport over langere afstand.

Volvo FM Electric

De Volvo FM Electric met een GCW tot 44 ton heeft een actieradius tot 300 kilometer. Deze actieradius kan groter worden, als de rusttijden van chauffeurs gecombineerd worden met het opladen van de trucks. De vrachtwagens kunnen zowel ’s nachts worden opgeladen in depots als onderweg in snelle oplaadpunten.

Meer elektrische vrachtwagens op de weg

Er komen steeds meer elektrische trucks op de weg in Europa. Het aandeel van Volvo hierin is ongeveer 40 procent. Volvo heeft als lange termijn doel gekozen dat in 2030 de helft van hun wereldwijde vrachtwagenleveringen elektrisch zal zijn. Er is ook een groeiende belangstelling bij de klanten. De grote order van DFDS laat zien dat het niet alleen bij belangstelling blijft.

Share This Post