Share This Post

Nieuws

Gepubliceerd: Verkeersveiligheidsrapport wagenpark

Gepubliceerd: Verkeersveiligheidsrapport wagenpark

Er is een nieuw rapport van Brake’s Global Fleet Champions gepubliceerd waarin de wagenparken en regeringen worden opgeroepen om van verkeersveiligheid een prioriteit te maken.

Uit het rapport bleek dat ongeveer een derde van de verkeersongevallen in landen met een hoog inkomen als werkgerelateerd wordt beschouwd.

Mary Williams is de chief executive van Brake en co-auteur van het rapport en legde uit: “Dit essentiële rapport is het eerste internationale rapport in zijn soort dat stemmen verenigt in het verkondigen van de dringende noodzaak om doden en gewonden op wegen veroorzaakt door een rijdend voertuig voor werkdoeleinden aan te pakken, ze maken namelijk een aanzienlijk deel uit van het aantal verkeersslachtoffers.

“Overheden en werkgevers moeten dringend actie ondernemen en verkeersveiligheid centraal stellen in zakelijke beslissingen en op het gebied van veiligheid en duurzaamheid op het werk.”

Volgens het rapport moeten overheden meer doen om de wetgeving met betrekking tot bedrijven en hun chauffeurs te versterken en de gegevensverzameling rond de oorzaken van arbeidsongevallen te verbeteren.

Het rapport beveelt ook aan dat bedrijven hun eigen beleid en procedures hebben om het wegrisico voor hun personeel en de hele supply chain te helpen beheersen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>