Share This Post

Gezondheid

Gebrek aan routinematige medische tests kan bestuurders van de weg dwingen

Gebrek aan routinematige medische tests kan bestuurders van de weg dwingen

De wegvervoersector houdt het VK tijdens de coronavirus crisis draaiende, maar chauffeurs kunnen van de weg worden gedwongen door een gebrek aan routinematige medische tests, heeft de Road Haulage Association (RHA) voor gewaarschuwd.

Omdat huisartsen de tests hebben opgeschort en gespecialiseerde testcentra tijdelijk zijn gesloten, is het niet duidelijk hoe chauffeurs die hun verplichte gezondheidscontroles moeten ondergaan, zichzelf aan de wet kunnen houden, meldt Transport Network.

Alle vrachtwagenchauffeurs die ouder zijn dan 45 jaar moeten elke vijf jaar een medische D4-test afleggen, terwijl 65-plussers jaarlijks een controle moeten ondergaan.

De RHA benadrukte dat de gemiddelde leeftijd van Britse vrachtwagenchauffeurs 56 jaar is, dus in theorie zouden er duizenden chauffeurs kunnen zijn die in de aankomende maanden getest moeten worden. Met een tekort van 60.000 chauffeurs vóór de coronavirus-pandemie en een aantal chauffeurs die werden gedwongen om zichzelf te isoleren, zouden de chauffeurs aantallen zorgwekkend lage niveaus kunnen bereiken, aldus RHA-woordvoerder Paul Mummery.

“Als er steeds minder chauffeurs op de weg zijn, dan gaan we het meer een acuut probleem maken in termen van de toeleveringsketen”, zei hij.

Op de vraag of recruitment gaten zou kunnen opvullen, wees Tim Shallcross, hoofd technisch beleid van IAM Roadsmart, in antwoord daarop dat nieuwe chauffeurs in de branche een medische keuring nodig hebben om een vrachtautorijbewijs aan te vragen.

Moet jij binnenkort voor je routine medische test? We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen. 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>