Share This Post

Nieuws

Franse burgemeester gebruikt zwarte humor om snelheidsovertredingen te verminderen

Franse burgemeester gebruikt zwarte humor om snelheidsovertredingen te verminderen

De burgemeester van een Frans dorp heeft de kwestie van snelheidsovertredingen in eigen handen genomen en met zwarte humor enkele toevoegingen aan bestaande verkeersborden gemaakt.

Marc Guillez, burgemeester van het dorp Montrécourt met 250 inwoners (Nord, Hauts-de-France), besloot om actie tegen de bestuurders te ondernemen, die de snelheidslimiet van 30 km/u op de hoofdweg van het dorp niet respecteren.

Op de borden staan cartoonbeelden van de Magere Hein die bestuurders waarschuwt dat ‘de dood aan het einde van de weg op hen wacht’ en van een vrouw die een rokend pistool vasthoudt en bestuurders waarschuwt om te ‘vertragen of de burgemeester zal boos worden’.

De betreffende weg is steeds gevaarlijker geworden en een hotspot voor verkeersongevallen. De borden zijn de eerste stap in het plan van de burgemeester om bestuurders te laten vertragen. De volgende is de installatie van een slim verkeerslichtsysteem.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>