Share This Post

Rijden & Logistiek / Uncategorised

Fietsers versus bestuurders: Zo hoeft het niet te zijn…

Fietsers versus bestuurders: Zo hoeft het niet te zijn…

De strijd tussen bestuurders en fietsers lijkt nog niet af te nemen, maar ondertussen onthullen technologische toestellen zoals dashcams en gopro’s de omvang en de waarheid van het probleem.

Elk verhaal heeft twee zijden. Sommige bestuurders proberen fietsers opzettelijk boos te maken door te zeggen dat ze wegenbelasting zouden moeten betalen. Daarnaast zijn er ook fietsers die de regels steeds maar weer aan hun laars lappen door verkeerslichten te negeren, door door het verkeer heen te zigzaggen en door zebrapaden te negeren.

We hebben allemaal wel eens een fietser gezien die een vrachtwagen probeerde in te halen (en een vrachtwagen kan fietsers meestal niet zien) of een bestuurder die voor een verkeerslicht of een kruising op het fietspad stond.

Beide zijden zijn duidelijk schuldig, maar toch vormen de overtreders, in tegenstelling tot wat een heleboel online forums zeggen, slechts een kleine minderheid. De meeste bestuurders en fietsers kunnen het goed met elkaar vinden.

Dit is één van de video’s die de publieke opinie verdeelde:
https://www.thesun.co.uk/news/3952241/dramatic-helmet-cam-footage-shows-cyclist-being-swerved-off-the-road-and-almost-crushed-by-lorry-at-busy-junction/

Het is de hoogste tijd dat we de angst, agressie en het wantrouwen dat we zien omzetten naar respect, empathie en verantwoordelijkheid. Wanneer we bestuurders zien tweeten over het aanrijden en omver rijden van fietsers is het duidelijk dat dingen te ver zijn gegaan.

Hoe kunnen bestuurders en fietsers een wapenstilstand bereiken? Laat het ons weten door een opmerking achter te laten.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>