Share This Post

Rijden & Logistiek / Uncategorised

Extreme kijkfiles moeten stoppen

Extreme kijkfiles moeten stoppen

Een kijkfile is altijd al een ding geweest. Geef de schuld aan de menselijke natuur, maar veel mensen kunnen het niet helpen en hebben een goede oude nieuwsgierigheid als ze verkeersongevallen passeren. Dit vertraagt ​​niet alleen het verkeer tot een kruipgang (in beide richtingen), maar het creëert ook extra veiligheidsrisico’s, omdat de ogen van de bestuurder zijwaarts kijken in plaats van rechtdoor.

Maar het digitale tijdperk heeft ertoe geleid dat de kijkfile nog een tandje erger is geworden.

Een extreme kijkfile is een trend waarbij bestuurders foto’s of video’s van ongelukken maken om online te plaatsen. Als je getuige bent geweest van een ongeluk, dan is toch het eerste (en enige) wat je met een telefoon kunt doen 112 bellen?

Dus waarom worden er zoveel mensen gedwongen om zich op deze manier te gedragen?

Misschien zien ze zichzelf als ‘burgerjournalisten’ die inhoud publiceren die in het algemeen belang is. Natuurlijk weten jij en ik allebei dat dit niet de echte reden is.

De waarheid is dat het nemen van foto’s en video’s van ongeluk plekken een gevolg is van de huidige aandachtseconomie. De beslissing om dit te doen, wordt eerder bepaald door de wens om meer likes, reacties en nieuwe berichten op hun social media-feeds aan te trekken.

Een telefoon gebruiken tijdens het rijden is een strafbaar feit, maar de politie moet zich bezighouden met het ongeluk en niet met het uitschrijven van boetes. Een kijkfile veroorzaken tijdens het rijden is gevaarlijk en afgezien van wat dan ook, het is ook volkomen respectloos. Het is tijd dat het stopt.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>