Share This Post

Nieuws

Extra drukte voor PostNL

Extra drukte voor PostNL

Zoals ieder jaar is de decembermaand een hele drukke maand voor PostNL. Alle zeilen moeten bijgezet worden om de enorme hoeveelheid post en pakketten tijdig te kunnen bezorgen. PostNL neemt in november al aanvullende maatregelen vanwege de verwachte drukte in december. Nu er tot half januari een nieuwe lockdown is ingesteld, verwacht het bedrijf dat het nog drukker zal worden.

​Meer bezorgcapaciteit pakketten

Sinds half november heeft PostNL de capaciteit van de pakketbezorging al behoorlijk opgeschaald. Sinterklaas en Black Friday zijn de eerste pieken, daarna gevolgd door Kerstmis en Oud & Nieuw. Tijdens normale periodes bezorgt PostNL al zo’n 1,1 miljoen pakketten per dag. In december loopt dit op 2 miljoen pakketten per dag. En daar komt nu ook de nieuwe lockdown bij. PostNL heeft besloten om in ieder geval tot 14 januari 2022 de bezorgcapaciteit te verhogen. De sorteercentra draaien 24 uur per dag en zeven dagen in de week en er zijn zo’n 1.500 extra pakketbezorgers per dag aan het werk.

​Extra bezorgdagen

Ook bij het bezorgen van brieven wordt de capaciteit in december flink verhoogd. Tijdens normale periodes bezorgen zo’n 19.000 postbezorgers gemiddeld 8 miljoen brieven per dag. In december loopt het aantal te bezorgen brieven en kaarten op tot zo’n 12 miljoen stuks per dag. Om deze enorme feestdagenpiek het hoofd te kunnen bieden, zijn er door PostNL extra bezorgdagen gepland. Vanaf maandag 20 december worden de brievenbussen ook vaker geleegd.

Inzet medewerkers

Om al dit werk te doen, zijn er uiteraard ook extra mensen nodig. Er zijn niet alleen postbezorgers nodig, maar ook chauffeurs en sorteerders. Daarbij kijkt PostNL naar de mogelijkheid om mensen in te zetten uit beroepsgroepen die nu vanwege de lockdown tijdelijk zonder werk zitten.

​PostNL-punten blijven open tijdens lockdown

De PostNL-punt blijven tijdens de lockdown open. Eigenaren van winkels met een PostNL-punt kunnen daarom post en pakketten blijven aannemen en uitgeven. Voor het openhouden van de winkel ontvangen de eigenaren deze maand een extra tegemoetkoming van PostNL. Dit is boven op de gebruikelijke vergoeding die zij als PostNL-punt winkel krijgen.

Share This Post