Share This Post

EU / Nieuws / Uncategorised

Europese wegen brengen Britse wegen in verlegenheid

Europese wegen brengen Britse wegen in verlegenheid

[icegram campaigns=”655″]

Autorijden in Europa is een droom in vergelijking met Britse wegen, suggereert een nieuw onderzoek. Is dat een eerlijke beoordeling?

Meer dan 40% van de automobilisten die ondervraagd werden door RAC Europe, gaven aan dat ze liever op het vasteland rijden, tegenover slechts 10% die zei dat ze het beter vonden in het thuisland.

Bestuurders zeggen dat ze de Europese wegen minder stressvol vinden om op te rijden (43% van de ondervraagden), in betere staat (69%) – inclusief secundaire wegen (54%) – en met minder files (63%).
Automobilisten suggereerden ook – en vrachtwagenchauffeurs weten dit beter dan wie dan ook ​​- dat tankstations op de snelweg beter zijn op het vasteland.

Zelfs de chauffeurs in Europa zijn zelf meer gezagsgetrouw, volgens 16% van de Britse ondervraagden.

Ons onderzoek laat zien hoe graag velen van ons achter het stuur willen kruipen op continentale wegen waarvan de chauffeurs ons vertellen dat ze stiller zijn en beter onderhouden worden, met vriendelijkere en beter opgevoede chauffeurs,” zei Rod Dennis woordvoerder van RAC Europe.

Met een hoge mate van frustratie over de kwaliteit van het wegdek, het enorme verkeersvolume en de slechte rijeigenschappen, is het geen wonder dat Britten genieten van het autorijden in het buitenland.”

Britse weggebruikers komen er dus bekaaid vanaf. Laten we eens kijken of dit onderzoek tot enige verbetering zal leiden. Maar we gaan onze adem er niet voor inhouden…

Share This Post