Share This Post

EU / Uncategorised

Europa’s langste (en meest controversiële) brug

Europa’s langste (en meest controversiële) brug

Wat is het toch met wereldleiders en vrachtwagens? Is het niet president Trump die beweert met een vrachtwagen op het gazon van het Witte Huis te rijden, dan is het wel president Poetin die een konvooi vrachtwagens over een nieuwe brug leidt die Rusland met het schiereiland de Krim verbindt.

Poetin sprong achter het stuur van een oranje KAMAZ vrachtwagen en reed de 12 mijl (19 km) over de brug van de Straat van Kertsj toen deze vorige maand werd geopend.

Het idee, dat het ‘project van de eeuw’ wordt genoemd, werd in de jaren 1870 voor het eerst geopperd als onderdeel van een spoorweg constructie project tussen Engeland en India via het Krim-schiereiland.

De opening van de brug leidde tot een nieuwe reeks sancties van de EU en de VS. Er is ook vanuit sommige EU-landen een veroordeling uitgesproken over een brug die is gebouwd op onwettig in beslag genomen grond van de Oekraïne.

Vrachtwagens kunnen de overtocht in 20 minuten maken – een veel snellere optie dan met de veerboot. De hoop is dat de brug het komende jaar zal leiden tot een groei van het BBP van de Krim met 2-3%, een vermindering van de kosten van goederen met 15% en een toename van het toerisme.

Het is duidelijk goed nieuws voor het schiereiland en zijn mensen – en Poetin mocht een vrachtwagen besturen, dus ook hij is gelukkig.

Bekijk de video hier: https://www.youtube.com/watch?v=qgmJrvcKtVI

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>