Share This Post

EU / Uncategorised

EU transport initiatieven

EU transport initiatieven

Over drie jaar zal het verplicht zijn voor alle nieuwe voertuigen in de EU om te worden uitgerust met de nieuwste geavanceerde veiligheidstechnologie. Dit omvat noodrem- en rijstrook systemen voor auto’s en voetgangers/fietser detectiesystemen voor vrachtwagens.

De Europese Commissie is ook van plan om landen te helpen gevaarlijke weggedeelten te identificeren. Brussel investeert € 450 miljoen om deze twee initiatieven te ondersteunen en men hoopt dat ze tot 10.500 levens zullen redden en ongeveer 60.000 ernstige verwondingen tussen 2020 en 2030 zullen voorkomen.

Deze plannen maken deel uit van bredere voorstellen om het Europese vervoerssysteem bij te werken. De plannen hebben betrekking op verkeersveiligheid, productie van batterijcellen en verbonden mobiliteit. De EU heeft een langetermijndoelstelling om de dodelijke slachtoffers en ernstige verwondingen tegen 2050 drastisch te verminderen. Dit omvat een vermindering van 50% in het decennium tot 2030.

Onder de nieuwe regels zullen nieuwe voertuigen 11 geavanceerde veiligheidsvoorzieningen bevatten, waaronder intelligente snelheidsassistentie en herkenning van een afgeleide bestuurder. Daarna wil de EU de problemen met menselijke fouten aanpakken – een belangrijke factor bij de meeste verkeersongevallen.

Doet de EU genoeg om onze wegen veilig te houden?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>