Share This Post

EU / Nieuws / Uncategorised

Er wordt gedacht dat een zwaar beladen vrachtwagen de brug van Genua heeft laten instorten

Er wordt gedacht dat een zwaar beladen vrachtwagen de brug van Genua heeft laten instorten

Het kan zijn dat een vrachtwagen met 44 ton staal de trigger was voor het instorten van de brug in Genua in augustus, waarbij 43 mensen omkwamen.

Deskundigen beweren dat de Morandi-brug van Genua een gevaarlijk stuk weg was, bezaaid met roest, ontwerp gebreken en de impact van jarenlang gebruik.

Onderzoekers die het incident onderzoeken, zijn van mening dat Giancarlo Lorenzetto de instorting heeft veroorzaakt toen hij met zijn zwaar beladen Fiat-vrachtwagen op dinsdag 14 augustus om 11.36 uur de brug overstak.

Meneer Lorenzetto, die het incident overleefde, vertelde onderzoekers dat de ineenstorting plaatsvond vlak nadat hij een betonnen en stalen balk passeerde die de weg verbindt met de bovenkant van een ondersteunende toren.

Ingenieurs in het Verenigd Koninkrijk hebben echter vraagtekens gezet bij de bewering dat de vrachtwagen de instorting veroorzaakte.

Italiaanse aanklagers onderzoeken 20 mensen op verdenking van onvrijwillige doodslag, waaronder managers bij Autostrade, het bedrijf dat de brug beheerde. Technische experts hebben ook hun bezorgdheid uitgesproken over het plan van Autostrade om de ingestorte brug binnen acht maanden opnieuw te bouwen.

Dit is de vijfde Italiaanse brug die in vijf jaar tijd is ingestort.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>