Share This Post

EU / Nieuws / Uncategorised / Vrachtwagens

Emissies zorgen ervoor dat de Volvo Group mogelijk motoren moet terugroepen

Emissies zorgen ervoor dat de Volvo Group mogelijk motoren moet terugroepen

[icegram campaigns=”655″]

De Volvo Group ontdekte in oktober dat delen van zijn emissiecontrolesystemen “sneller dan verwacht” slijten. Daardoor kan het zijn dat de motoren in Volvo vrachtwagens niet voldoen aan de wettelijke emissiewaarden.

De op één na grootste vrachtwagenfabrikant in de wereld gaf toe dat sommige van zijn voertuigen waarschijnlijk illegale niveaus van stikstofoxide uitstoten. Door de aankondiging daalden de aandelen in het bedrijf sterk.

Het type motoren of voertuigen waarvoor dit probleem geldt, moet nog worden vastgesteld, maar het Zweedse bedrijf heeft bevestigd dat voertuigen die verkocht zijn aan klanten in Europa en Noord-Amerika, de meeste kans lopen om te worden getroffen.

Sommige vrachtwagenchauffeurs worden gewaarschuwd gebracht door een waarschuwingslampje in hun cabine. Het bedrijf moet nog bevestigen of een terugroeping definitief is, maar analisten zeggen dat het waarschijnlijk is.

De Europese Commissie van de Europese Unie zei dat zij contact opneemt met de Zweedse autoriteiten voor meer informatie over het schijnbare falen.

Share This Post