Share This Post

Uncategorised / Vrachtwagens

Elektroconvulsietherapie voor vrachtwagenchauffeurs?

Elektroconvulsietherapie voor vrachtwagenchauffeurs?

Chauffeurs die lange afstanden afleggen zouden van elektrische schokapparatuur voorzien moeten worden, zodat ze gefocust kunnen blijven. Dit is het controversiële voorstel van een Australische politicus.

In een gesprek met ABC Radio stelde Melinda Pavey, de Minister voor Wegen van New South Wales, het gebruik van toestellen voor die chauffeurs een schok kunnen geven wanneer ze hun concentratie beginnen te verliezen. Auw.

Volgens Pavey steken degenen die deze technologie niet willen overwegen, hun hoofden in het zand. Maar de Transport Workers Union (TWU) reageerde daarop door te zeggen dat het voorstel om chauffeurs te elektrocuteren “verbijsterend”, “aanstootgevend” en “gewetenloos gevaarlijk in nalatigheid” was. Ze labelden Pavey als “harteloos, arrogant en volledig incompetent”.

Vrachtwagenchauffeurs de schuld geven is, zoals de TWU ook al aangaf, niet de oplossing. In plaats daarvan zou de regering van NSW de achterliggende oorzaak moeten adresseren: extreme en onredelijke werkomstandigheden.

Pavey maakte deze opmerkingen nadat twee mensen hun leven hadden verloren omdat een vrachtwagen zich door zes stilstaande voertuigen had geploegd.

Ik ben hier niet 100% zeker van, maar ik vermoed dat Pavey nog nooit als een vrachtwagenchauffeur heeft gewerkt en om die reden heeft ze dus ook nooit de extremen van het werk ervaren. Ik ben een voorstander van technologie waarmee de industrie en onze wegen veiliger gemaakt kunnen worden, maar niet van de soort technologie die mensen elektrocuteert.

Wat vind jij van deze schokkende techniek?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>