Share This Post

Nieuws / Uncategorised / Vrachtwagens

Een tirade over alles (maar vooral over lonen)

Een tirade over alles (maar vooral over lonen)

[icegram campaigns=”655″]

De meeste vrachtwagenchauffeurs zouden het erover eens zijn dat het loon beter zou kunnen zijn.

Nee, schrap dat.

Vrijwel elke vrachtwagenchauffeur zou het ermee eens zijn dat het loon een verdomd stuk beter zou MOETEN zijn.

Rekruteringsbedrijven die met kansen voor chauffeurs adverteren, zullen graag salarissen van £ 34.000 per jaar aanbieden. En dat is – blijkbaar – een start salaris.

Terug in de echte wereld weten chauffeurs in het veld (nou ja, op de weg) dat het een heel ander verhaal is.

Het verdienen van £ 34.000 als vrachtwagenchauffeur is vrijwel onmogelijk voor bestaande chauffeurs – laat staan ​​voor iedereen die net achter het stuur begint.

Voordat je kunt gaan denken om professioneel met een vrachtwagen te gaan rijden, moet je natuurlijk de juiste opleiding en kwalificaties hebben. Helaas is deze training niet goedkoop.

Bedrijven die dergelijke cursussen aanbieden, vragen doorgaans een som van ongeveer £ 3.000 om de training te geven. Plus de kosten voor veiligheidstrainingen. Plus de kosten van een medische keuring. Plus een hele reeks andere extra kosten die ze per dag willen toevoegen.

Dus je hebt je training gedaan en je hebt een baan gevonden die oke is (het loon was niet wat je verwachtte, maar je weet wel…). Als je in een stad bent, dan duurt het misschien niet lang voordat je merkt dat je een bekeuring hebt.

Het is frustrerend genoeg om bij een voertuig terug te komen en een ​​bekeuring op je voorruit te vinden. Het kan heel irritant zijn om een bekeuring te vinden wanneer je alleen je werk doet. Vooral als je weet hoe moeilijk het is om dat geld terug te krijgen van het bedrijf.

En nu ik toch op dreef ben, wat is er aan de hand met de planners? Ik betwijfel dat ze een HGV-licentie hebben. Ik vraag me soms af of sommigen zelfs wel weten hoe je een auto moet besturen. Anderen gedragen zich alsof ze niet eens weten hoe een vrachtauto eruit ziet.

Helaas verandert een diploma in logistieke planning niemand in een logistiek meester voor vrachtwagens.

Ik begrijp dat er een bedrijf gerund moet worden en dat alle bedrijven doelen moeten bereiken en de klanten tevreden moeten houden. Wat ik niet begrijp is dat veel ‘managers’ de vaardigheden voor people management missen om de klus te klaren en iedereen tevreden te houden.

Terwijl ik dat zeg, zijn er wel een aantal bedrijven die het goed doen. Ik zou willen dat er meer van waren.

Als de industrie serieus op zoek is naar een oplossing voor het aanhoudende tekort/crisis aan chauffeurs, dan moeten bedrijven de chauffeurs binnen zien te houden. En wat denk je? Er zijn twee – zeer eenvoudige – dingen die ze kunnen doen.

1. Betaal chauffeurs een eerlijk loon
2. Behandel chauffeurs met het respect dat ze verdienen

Het is echt zo eenvoudig als dat. Laten we hopen dat meer bedrijven afstand nemen van de ‘zij’– en ‘ons’-mentaliteit en een meer eensgezinde benadering van het vrachtvervoer aannemen.

We kunnen altijd hopen, toch…?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>