Share This Post

Gezondheid / Nieuws / Uncategorised

Een ongezonde levensstijl creëert risico’s voor vrachtwagenchauffeurs

Een ongezonde levensstijl creëert risico’s voor vrachtwagenchauffeurs

Het lijdt geen twijfel dat vrachtwagenchauffeurs een groter risico lopen betrokken te raken bij verkeersongelukken dan andere bestuurders. Het is immers zo dat wanneer je uren aan een stuk achter het stuur van een 40-tons vrachtwagen zit, het risico onvermijdelijk toe zal nemen.

Vrachtwagenchauffeurs kunnen echter worden blootgesteld aan andere risico’s die minder voor de hand liggen. De levensstijl van een vrachtwagenchauffeur is inherent zittend en gezonde voeding is niet altijd direct beschikbaar.

Volgens een studie van NIOSH hebben langeafstands vrachtwagenchauffeurs meer dan twee keer zoveel kans op obesitas in vergelijking met andere werkende volwassenen. Ze roken ook vaker en lijden aan diabetes, hoge bloeddruk en een hoog cholesterol.

Dit is geen verrassing als je het hebt over een baan waarvoor je 11 uur per dag moet zitten en die weinig gezonde dieet opties biedt. Laten we eerlijk zijn, je zult veel eerder hamburger en frietjes op het menu van een vrachtwagen stopplaats vinden dan een kom salade.

Gelukkig zijn er manieren om deze gezondheidsrisico’s te verminderen. Als je moet wachten om te worden geladen, kun je een wandeling maken (zelfs al duurt het maar tien minuten) om je benen te strekken en wat beweging te krijgen.

Zorg dat voordat je de weg op gaat, je een voorraad gezonde tussendoortjes op voorraad hebt – fast food is handig, maar te veel ervan is geen goed idee. En als je op een of andere manier onrustig of gestrest bent, praat dan met iemand (een snelle video chat met vrienden of familie is vaak een geweldige manier om je op te vrolijken – tijdens je pauze natuurlijk).

Afgezien van al het andere kan deze ongezonde levensstijl potentiële nieuwe chauffeurs afschrikken – en gezien het huidige chauffeurstekort, moet dit veranderen.

Wat doe jij om gezond te blijven terwijl je onderweg bent?

Share This Post