Share This Post

Nieuws / Uncategorised

Een klein gebaar gaat ver voor één vrachtwagenchauffeur

Een klein gebaar gaat ver voor één vrachtwagenchauffeur

We hebben de afgelopen weken een paar keer benoemd hoe vrachtwagenchauffeurs ondergewaardeerd worden, terwijl ze tijdens de coronavirus-crisis blijven werken. We hebben zelfs onze #LoveLogistics-campagne gelanceerd om dat recht te zetten.

Maar niet iedereen is zich onbewust van het goede werk dat door de “helden van de snelweg” wordt verricht.

Vrachtwagenchauffeur David Crossley was op de Britse snelweg M180 toen hij een oudere vrouw op een brug zag staan klappen. Het was misschien maar een klein gebaar, maar hij zei dat het  ‘het allemaal de moeite waard maakte’.

Vastbesloten om een bedankje terug te geven, plaatste David een bericht op een lokale Facebook-pagina in de hoop dat iemand de dame kende.

Tot zijn verbazing reageerde iemand met het volgende bericht: ‘Het is mijn oma Eva Bowers, ze is 91. Ze woont een stukje verderop bij de brug vandaan en zwaait graag, omdat ze geen vrienden of familie kan zien. ‘

Na het uitwisselen van gegevens liet David bloemen bij Eva’s huis bezorgen.

Het paar werd vervolgens op een lokaal radiostation samengebracht, waar ze de kans kregen om eindelijk met elkaar te praten.

Eva legde uit waarom ze voor de vrachtwagenchauffeurs klapte en zei: ‘Ik krijg wat frisse lucht en ik geef iemand vreugde, terwijl ze voorbij komen. Ze toeteren, ze zwaaien en het maakt gewoon mijn dag goed.’

David, die vanwege de crisis al weken niet thuis is geweest om zijn familie te zien, vertelde Eva waarom hij door het gebaar zo ontroerd was geraakt: ‘Ik zag u daarboven staan en ik heb een hele hechte band met mijn oma. Ik ben al een tijdje niet thuis geweest; Ik kan het niet riskeren met alles wat er momenteel gebeurt.

‘Toen ik u daar zag staan, kreeg ik het gevoel dat wat ik doe de moeite waard is.’

Er zijn ook andere voorbeelden van het publiek die vrachtwagenchauffeurs hun waardering laat zien. Moge het lang doorgaan. We willen het respect en de steun tonen die deze essentiële werknemers verdienen, niet alleen in deze moeilijke tijden, maar altijd.  

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>