Share This Post

Technologie / Uncategorised

Een hoofd voor veiligheid?

Een hoofd voor veiligheid?

Een vrachtwagen besturen kan vermoeiend zijn, toch? En men kan gewoonweg niet in slaap vallen achter het stuur. Bestond er nou maar een simpele manier om vrachtwagenchauffeurs te waarschuwen dat ze moeten stoppen met rijden. Iets dat misschien ook je hoofd warm kan houden?

Raad eens? Ik ben niet de enige die hier aan gedacht heeft. Ford kwam al eerder met dat idee en heeft om die reden de ‘SafeCap’ gecreëerd.

Het petje is functioneel en het kan levens redden. Wanneer er bewegingen waargenomen worden die met vermoeidheid te maken hebben waarschuwt het petje de chauffeur door middel van een geluid, licht en vibratie.

De ‘SafeCap’ kwam via een samenwerkingsverband tussen Ford en het creatief bureau GTB, dat zich in Sao Paulo bevindt, tot stand om het 60-jarig jubileum van de vrachtwagenproductie in Brazilië te vieren. Door de hoofdbewegingen tijdens het rijden te analyseren, te monitoren en vast te leggen en te vergelijken met de hoofdbewegingen van iemand die zich slaperig voelt kon het team technologie creëren waarmee er op bepaalde bewegingen gereageerd kon worden.

Op dit moment is ‘SafeCap’ slechts een prototype. Het heeft echter al heel veel aandacht gekregen en duizenden mensen hebben gevraagd waar ze een ‘SafeCap’ kunnen kopen. Het is nog niet bevestigd of Ford het petje op de markt zal brengen, maar zodra ze het product verfijnd hebben zijn ze wel van plan om het met andere landen te delen.

Op dit moment is het gewoon fijn om te weten dat iemand bezorgd is. Maar wacht, wat zeg je? Ford geeft meer om de promotie van het merk en het merk zelf? Misschien wel, maar het is nog steeds een vernuftig idee…

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>