Share This Post

Nieuws / Uncategorised

Dutch Reach baant zich een weg naar de andere kant van de grote vijver

Dutch Reach baant zich een weg naar de andere kant van de grote vijver

[icegram campaigns=”655″]

Het kan normaal zijn in Nederland, maar de Dutch Reach is nu op weg naar de VS. In augustus van dit jaar heeft gouverneur Bruce Rauner een wetsvoorstel ondertekend waarin de Nederlandse Reach-strategie wordt toegevoegd aan het handboek van Illinois ‘Rules of the Road’.

De Dutch Reach is een techniek die wordt aangeleerd aan schoolkinderen in Nederland die bestuurders aanmoedigt om hun binnenhand te gebruiken (dwz de hand die het verst van de voertuig deur af staat) om naar de deurkruk te reiken. Deze eenvoudige techniek moedigt je aan om over je schouder te kijken (of in ieder geval in de buitenspiegel), waardoor het waarschijnlijker wordt dat je een naderende fietser zult zien aankomen.

Kyle Whitehead, woordvoerder van de in Chicago gevestigde Active Transport Alliance zei: “Er is veel werk te doen om onze straten veiliger te maken voor iedereen, maar we denken absoluut dat dit een stap in de goede richting is.”

Hij ging verder met uitleggen dat, hoewel gegevens over hoe effectief deze techniek is bij het verbeteren van de verkeersveiligheid met de fiets, moeilijk te meten zijn, suggereert het gezond verstand dat het zal werken.

Misschien is het tijd dat meer landen de Dutch Reach-techniek gaan gebruiken?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>