Share This Post

Gezondheid

Draai het omhoog!

Draai het omhoog!

Het trekken van zeil, aanzwengelen van versnellingen en verschuiven van vracht. Veel mensen zouden terugschrikken van het idee, maar voor vrachtwagenchauffeurs is het slechts een onderdeel van het werk.

Maar zoals veel vrachtwagenchauffeurs zullen bevestigen, kan al dit trekken en draaien zijn tol eisen van de schouders en de rug. Vrachtwagenchauffeurs zijn erg vatbaar voor schouderblessures, maar een nieuw rapport stelt manieren voor waarop vrachtwagenchauffeurs het risico op blessures kunnen verminderen bij het heffen en laten zakken van aanhangwagens.

Onderzoekers van de North Carolina State University observeerden vrachtwagenchauffeurs tijdens hijswerkzaamheden en maten het bewegingsbereik in 16 spieren die de schouderbeweging beïnvloeden.
Hun bevindingen lieten zien dat het veiliger is voor een vrachtwagenchauffeur om tijdens het hijsen parallel te gaan staan, omdat het dan meer kracht van het hele lichaam gebruikt en de druk op de schouder vermindert.

Bij het neerlaten van een aanhanger moeten de bestuurders echter tegenover de aanhanger gaan staan en de hendel vanaf de voorkant draaien, omdat deze beweging minder weerstand vereist.
Gegevens uit 2016 laten zien dat alleen al in dat jaar meer dan 70.000 werkgerelateerde schouderblessures werden gemeld.

Dus denk de volgende keer dat je aan het zwengelen bent, na over aan welke kant je staat!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>