Share This Post

Hoofdartikels / Lijstjes / Rijden & Logistiek / Uncategorised / Vrachtwagens

Dit is wat iedereen moet weten over het besturen van een vrachtwagen

Dit is wat iedereen moet weten over het besturen van een vrachtwagen

Het besturen van een vrachtwagen is een van de meest verbazingwekkende (en essentiële) banen in de wereld. Het is het soort werk dat niemand wil, maar die iedereen wil. Aan de ene kant zijn we op de open weg zonder de beperkingen van 9-5 werkuren. Maar dat betekent ook lange perioden van alleen rijden en een tamelijk zittende levensstijl.

Er is ook het feit dat economieën zonder vrachtwagenchauffeurs tot stilstand zouden komen. Door alles te leveren, van bier tot laptops, helpen we de wereld te laten draaien.

Dus hoe komt het dat andere chauffeurs zo weinig aan ons denken? (Dat is, tot ze vast komen te zitten achter een vrachtwagen op de snelweg).

Hier zijn enkele dingen die elke vrachtwagenchauffeur wenst dat ook andere chauffeurs wisten.

1 Alleen omdat er een opening voor me is, is dat geen uitnodiging om er meteen in te duiken
De meeste mensen hebben geen flauw idee van de stoptijd en afstand van een vrachtwagen (het kan de lengte van maximaal een voetbalveld zijn, voor het geval je het niet zeker weet). En als we te hard of te vaak hard moeten remmen, dan kunnen onze remmen uitgeput raken, wat betekent dat het voor de vrachtwagen moeilijker is om te stoppen.

2 Dode hoeken: de aanwijzing zit in de naam
Als elke chauffeur wist dat het een slecht idee is om achter de aanhangwagen of naast de bestuurdersdeur te gaan rijden… Hoezeer we onze spiegels ook aanpassen om dode hoeken te minimaliseren, er zullen nog steeds gebieden zijn die we gewoon niet kunnen zien. In een ideale wereld zou je achter de vrachtwagen blijven (op een veilige afstand). Misschien ooit op een dag…

3 Brede bochten zijn een feit van het leven
Lange vrachtwagens hebben ruimte nodig om bochten te nemen. En wanneer we die manoeuvres in steden maken, is dat geen grapje. Inhalen wanneer we ons positioneren om een ​​bocht te nemen is gevaarlijk.

4 Probeer niet drie rijstroken voor een vrachtwagen over te steken
We hebben het allemaal gezien. Iemand rijdt in de uiterste linkerbaan wanneer ze plotseling beseffen dat ze op het punt staan ​​de afslag te missen. Dit is het punt waarop men scherp uitwijkt over alle drie de rijstroken. Het is een slecht idee wanneer je over de rijstroken van auto’s afsnijdt (maar ze kunnen je in ieder geval zien); het is een vreselijk idee wanneer je een vrachtwagen afsnijdt.

5 Koplampen worden gebruikt om te communiceren
Alleen omdat we met onze koplampen naar je flitsen, wil dat nog niet zeggen dat we boos zijn. We communiceren waarschijnlijk gewoon met een andere vrachtwagenchauffeur. We willen graag respect tonen voor andere langeafstandsbestuurders – en voor elke bestuurder die zijn aandacht op de weg houdt.

6 We zien alles
Vrachtwagens zijn groter dan auto’s. En dat plaatst ons op een hoger uitkijkpunt. Dus hoe komt het dat we allerlei rare dingen zien gebeuren in bewegende voertuigen? Naakte chauffeurs of degene die in flessen plassen zijn de minste. Seks, drugs en in slaap vallen, vat het waarschijnlijk samen…

Welke andere informatie zou je met andere bestuurders willen delen? Wat zou je toevoegen aan de lijst?

Share This Post