Share This Post

Milieu

DFDS bestelt nog meer elektrische trucks

DFDS bestelt nog meer elektrische trucks

In oktober van 2021 kwam het bericht dat transport- en logistiekbedrijf DFDS ruim honderd elektrische Volvo Trucks had besteld. Inmiddels heeft DFDS een nieuwe order geplaatst. Het bedrijf schaft nog eens 25 zware elektrische trucks aan. Het van oorsprong Deense bedrijf DFDS heeft zijn hoofdlocatie in Kopenhagen. Het bedrijf is gespecialiseerd in transportdiensten in heel Europa en heeft een jaarlijkse omzet van zo’n 19 miljard DKK (dat is ongeveer € 2,5 miljard). Er werken ongeveer 10.000 mensen bij DFDS, verspreid over meer dan twintig landen.

Volvo FM Electric

Ook bij deze nieuwe order gaat het om de aanschaf van Volvo FM Electric trucks. Het is de bedoeling dat deze 25 elektrische vrachtwagens in het vierde kwartaal van 2022 zullen worden geleverd. De nieuwe Volvo trucks zullen worden ingezet voor transport in heel Europa. De Volvo FM Electric heeft een gewicht van maximaal 44 ton en kan volgens de fabrikant zo’n 500 kilometer per dag rijden, mits er een keer per dag gestopt wordt voor een oplaadbeurt. Dat is bijvoorbeeld mogelijk tijdens de lunchpauze van de chauffeur.

Emissiearm transport

In de zware transportindustrie is emissiearm transport door de inzet van elektrische trucks inmiddels een steeds reëler alternatief. Het blijft natuurlijk wel een flinke investering voor een bedrijf. DFDS hoopt dat ze met deze grote investering voldoen aan de vraag van hun klanten. Daarnaast wil het bedrijf een voortrekkersfunctie bekleden op weg naar een groene infrastructuur in Europa.

Elektrische Volvo’s trucks

Volvo Trucks startte in 2019 met de productie van elektrische trucks. Het bedrijf was hiermee een van de eerste merken die zich serieus bezig ging houden met emissievrije trucks. Inmiddels heeft Volvo een productassortiment met zes volledig elektrische vrachtwagenmodellen. Dit zijn de Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL en de Volvo VNR. Van alle elektrische trucks die in 2021 in Europa zijn geregistreerd, heeft Volvo Trucks een marktaandeel van ongeveer dan 40 procent.

Share This Post