Share This Post

Technologie / Uncategorised

De zes apps die elke vrachtwagenchauffeur nodig heeft

De zes apps die elke vrachtwagenchauffeur nodig heeft

Oh, de hoogte- en laagtepunten van technologie. Het ene moment dreigt het je baan over te nemen en het andere moment biedt het je de meest bruikbare informatie en verbindingen aan voor het leven op de weg.

Wat zou je als vrachtwagenchauffeur zonder je mobiele telefoon doen? 95% van alle vrachtwagenchauffeurs hebben een mobiele telefoon en ze gebruiken hun telefoon om te navigeren, om gezond te blijven, om in contact te blijven en om het werk iets gemakkelijker te maken.

De beste apps zijn onder andere:

Trucker Timer

Met deze app kunnen vrachtwagenchauffeurs hun rijtijden bijhouden, zodat ze overtredingen die veroorzaakt worden door vermoeidheid kunnen voorkomen. Dankzij het geavanceerde register en de tachograaf ben je veilig en goed uitgerust en daarnaast voorkom je boetes.

Waze

Met de real-time hulp van andere vrachtwagenchauffeurs (en bestuurders in het algemeen) kun je de beste route plannen zodat je tijd en brandstof kunt besparen. Je krijgt dus bijtijds een waarschuwing over ongelukken, gevaren, files en de aanwezigheid van politie.

NavTruck

NavTruck is een GPS-navigatie app voor vrachtwagenchauffeurs. In tegenstelling tot andere navigatie apps wordt er ook rekening gehouden met wegen die restricties hebben voor vrachtwagens en er worden automatisch nieuwe routes gepland die rekening houden met de omvang, het gewicht en de vracht van het voertuig.

FleetSafer

Ben je snel afgeleid? Je bent niet de enige! FleetSafer zet de veilige modus van je toestel aan wanneer je aan het rijden bent en daardoor kun je geen telefoontjes, sms of e-mails ontvangen. Zodra het voertuig in zijn geheel stil staat wordt de functionaliteit weer herstelt.

Lose it! Calorieteller

Een goede optie voor iedereen die zijn of haar gewicht onder controle wilt houden. Stel doelen, houdt bij wat je eet en hoeveel je beweging je binnenkrijgt. Om te kunnen beginnen ontvang je voor elke dag van de week een gepersonaliseerd caloriebudget en een afvalschema.

Audioboeken voor Audible

Elk genre kan er wel zo’n beetje gevonden worden. Je kunt dus alert blijven door naar grijpende verhalen te luisteren. Dit is ideaal voor mensen die voor lange periodes achter het stuur zitten.

Naast deze apps zijn er natuurlijk nog een heleboel andere apps. Welke apps gebruik jij?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>