Share This Post

Hoofdartikels

De vreemdste rijwetten van over de hele wereld

De vreemdste rijwetten van over de hele wereld

De rijwetten in andere landen onder de knie krijgen kan op zijn best moeilijk zijn. Als je hun bizarre rijwetten in overweging neemt, kan het nog moeilijker lijken.  

Elk land heeft zijn eigen assortiment aan rare en prachtige verkeersregels. Weet je, het soort wetten dat normaal is voor iedereen die in dat land woont, maar vrij bizar is voor de rest van ons.

Als je bijvoorbeeld in Spanje woont, dan weet je dat je niet moet rijden, terwijl je naar muziek via een koptelefoon luistert. Of als je in Zwitserland bent, dan ga je je voertuig niet voor je huis wassen, maar ga je naar een autowasstraat. En geen enkele Duitser met het juiste verstand zou het risico lopen om zonder benzine op de autobahn te zitten. Ze kennen de wet.

Maar als je denkt dat de Europese rijwetgeving een beetje willekeurig is, bekijk dan de regels van de weg in andere landen over de hele wereld.

We beginnen in Azië…

Niet spatten in Japan

Wie houdt er niet van om door een grote plas te rijden? In Japan wordt het als een onbeleefdheid beschouwd  (en tegen de wet) om water of modder op een voetganger te spatten.

Niet stoppen in China

In China, Beijing in het bijzonder, is het voor chauffeurs illegaal om voor voetgangers te stoppen. Wat niet helemaal eerlijk lijkt.

Controleer je nummerplaat in de Filipijnen

Het is verboden om op maandag in Manila te rijden als je nummerplaat op een 1 of 2 eindigt.

Misschien niet verrassend, sommige van de vreemdste rijwetten zijn in de VS te vinden. Het is groot en het is gek…

Let op jezelf in Californië

In San Francisco is het verboden om met gebruikt ondergoed je auto te poetsen of te drogen. En in de staat Californië is het illegaal om de weg als bed te gebruiken, tijdens het rijden een badjas te dragen als je een vrouw bent, of uit een auto te springen die 100 km/u rijdt.

Houd huisdieren onder controle in Kentucky

Hier is het illegaal om een huisdier een voertuig te laten molesteren. We laten het bij deze daar maar bij…

Word niet duizelig tijdens het rijden in Ohio

Het is niet toegestaan in Ohio om meer dan 100 keer achter elkaar rond het stadsplein te rijden.

Houd in Alaska honden in het voertuig

Het is in Alaska verboden om een hond aan het dak van je voertuig te binden.

Dit zijn er maar een paar, maar er zijn nog veel meer bizarre regels van de weg. Wat zijn de vreemdste rijwetten waarover je hebt gehoord?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>