Share This Post

Milieu / Nieuws / Technologie / Uncategorised

De transportindustrie bundelt krachten met WNF

De transportindustrie bundelt krachten met WNF

Je zou niet denken dat de transportindustrie en het Wereld Natuur Fonds (WNF) veel gemeen hadden, maar een nieuwe koolstofarme tool voor transport suggereert anders.

De tool, eind mei gelanceerd door het WNF, is ontworpen om vrachtbedrijven te helpen bij het stellen van milieudoelstellingen in overeenstemming met het klimaatakkoord van Parijs. Het biedt bedrijven toegang tot technische documenten en informatie die hun plannen voor het terugdringen van koolstof informeren.

“Het doel is om bedrijven te stimuleren en aan te moedigen wetenschappelijke doelen te stellen”, legt Paola Delgado uit, de onderzoeksmanager van Climate and Energy Practice van het WNF.

Goederenvervoer en passagiersvervoer zorgen voor 25% van alle wereldwijde CO2 uitstoot op energiegebied, waarvan de helft wordt geproduceerd door de vracht industrie.

In Parijs werd overeenstemming bereikt over het doel om de temperatuur op aarde met niet meer dan 2˚C te laten stijgen. Met deze nieuwe tool kunnen bedrijven hun plannen vergelijken met de bredere doelstellingen en tijdsbestekken bepalen om hun doelen te bereiken.

Heeft jouw bedrijf zich toegewijd aan koolstofreductie?

Share This Post