Share This Post

Nieuws / Uncategorised

De productie van DAF-vrachtwagens wordt in Europa hervat

De productie van DAF-vrachtwagens wordt in Europa hervat

DAF-fabrieken die vanwege Covid-19 moesten sluiten, heropenen in heel Europa.

De productiefaciliteiten van het bedrijf in Nederland, België en het VK zijn aangepast om ze klaar te maken voor gebruik tijdens de pandemie. Volgens de voertuigfabrikant zijn werkplekken beoordeeld en aangepast, taken gescheiden, routes gewijzigd en werkroosters aangepast.

Werknemers in fabrieken kunnen nu een afstand van 1,5 meter aanhouden (2 meter in het VK). Reinigingsproducten zijn overal verkrijgbaar en het productiepersoneel draagt uit voorzorg ook gezichtsmaskers.

Over deze veranderingen zei Harry Wolters, president van DAF: “Ik ben trots op de creativiteit en toewijding van onze medewerkers.”

“Voorlopig zijn we minder bezorgd over productiecijfers”, vervolgde hij.

“In plaats daarvan is de veiligheid van de medewerkers van DAF en Leyland Trucks onze eerste prioriteit. Daarom is het productievolume nog steeds relatief laag. We zullen het alleen verhogen als het veilig is om dit te doen.”

Wolters benadrukte ook de “vitale rol” die het vrachtvervoer speelt in het “soepel functioneren van de samenleving” en de wens van het bedrijf om vrachtwagens aan klanten te blijven leveren.

MAN heeft ook bevestigd dat het de productie van vrachtwagens na een onderbreking van zes weken opnieuw heeft gestart. Het bedrijf zal de productie met verminderde capaciteit met uitgebreide veiligheidsmaatregelen hervatten.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>