Share This Post

Rijden & Logistiek / Uncategorised

De meest bizarre vrachten die vrachtwagens verloren hebben

De meest bizarre vrachten die vrachtwagens verloren hebben

Zoals elke vrachtwagenchauffeur wel weet is het goed om je lading in de trailer te houden. Het komt dan wel niet met regelmaat voor dat een vrachtwagen zijn lading verliest, maar wanneer het wel gebeurt kan de vracht die op de weg belandt best wel vreemd zijn. Dit zijn een aantal van de vreemdste vrachten die vrachtwagens verloren hebben…

13.7 miljoen bijen

Een snelweg in Seattle moest in 2015 afgesloten worden toen meer dan 400 bijenkorven van een vrachtwagen afvielen en op de weg terechtkwamen. Het schoonmaakwerk nam twee dagen in beslag en naast het verzamelen van de bijen, die boven de korven op de weg vlogen, moest ook de honing die op de weg was terechtgekomen opgeruimd worden.

3.4 ton aan slijmprikken (familie van aalvormige zeedieren)

Vorig jaar kwam 3.4 ton aan slijmprikken, voor velen het meest walgelijke schepsel in de zee, op een weg en op passerende voertuigen in Oregon terecht. De eindbestemming van deze slijmprikken zou Korea zijn geweest, waar ze een delicatesse zijn. Een kleine bulldozer werd gebruikt om de slijmerige troep op te ruimen.

2 miljoen euro

Toen een vrachtwagen in Foggia, Zuid-Italië, in 2010 kantelde kwam er 2 miljoen euro op de weg liggen. Voorbijgangers konden hun geluk niet op. De €1 en €2 lagen over de weg verspreid en er wordt gedacht dat automobilisten, die snel te werk gingen, er met ongeveer €10,000 vandoor gingen voordat de politie arriveerde.

1 ton cocaïne

Toen een vrachtwagen van een drugsbende kantelde kwam er een ton cocaïne op een weg in Bogota, Columbia te liggen. De drugsbende had de cocaïne in de muren en in het dak van de vrachtwagen verstopt.

600 makrelen

In Belfast, Noord-Ierland, merkte een vrachtwagenchauffeur niet dat er 600 makrelen van zijn vrachtwagen afvielen. Toen de lokale bevolking de makrelen begon te verzamelen bracht de gemeenteraad van Belfast een verklaring uit waarin het advies stond om de geborgen vis niet te consumeren.

1 potvis

Een ontbindende potvis werd op een trailer door Tainan, Taiwan, getransporteerd toen het explodeerde en auto’s en voetgangers met bloed en ingewanden bedekte. De potvis werd naar een onderzoekscentrum getransporteerd toen een accumulatie van gassen ervoor zorgde dat het dier uit elkaar barstte.

 

Ken jij er nog andere?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>