Share This Post

Nieuws / Technologie / Uncategorised

De macht van de vrachtwagenchauffeur komt door de samenleving

De macht van de vrachtwagenchauffeur komt door de samenleving

De wereld van sociale media is genadeloos. In de loop der jaren zijn talloze sites van sociale media weggevallen. Velen floreerde ook, maar zelfs de kolos die Facebook heet is niet immuun voor controverse – een slachtoffer van zijn eigen succes.

Er zijn ook een aantal sociale platforms ontworpen met een specifiek beroep of industrie in gedachten. Architizer.com voor architecten, Sermo.com voor artsen en ResearchGate.net voor wetenschappers. Natuurlijk zijn ze niet allemaal geslaagd, maar het voelt alsof de tijd rijp is voor een verenigend sociaal platform dat speciaal is ontworpen met het oog op vrachtwagenchauffeurs.

Terwijl sommige industriespecifieke netwerken de periferie van hun aangewezen sector bedienen, zou een sociaal netwerk van vrachtwagenchauffeurs een platform zijn dat als het hart van de industrie dient.

Een plek om te praten, maar ook een omgeving waarin zaken worden gedaan.

Denk er eens over na…

Een app waarmee chauffeurs alle tussenpersonen kunnen omzeilen, dat moet een goede zaak zijn. En welke chauffeur zou de kans voorbij laten gaan om contact te maken met andere chauffeurs? Naast het aanmoedigen van een betere communicatie en transparantie in de hele sector, zou een dergelijk netwerk chauffeurs ook in staat stellen om de controle over de industrie over te nemen en de productiviteit te verhogen.

Je zou het kunnen zien als de moderne versie van CB-radio. Een eenvoudige manier om realtime informatie over wegomstandigheden te delen en contact te maken met andere chauffeurs die soortgelijke uitdagingen op de openbare weg ervaren.

Met een sociaal netwerk voor het vrachtverkeer zou de informatie-uitwisseling tussen chauffeurs worden vereenvoudigd, verkeers- en weerberichten zouden snel en effectief over routes informeren. En laten we niet vergeten dat een gemeenschap van chauffeurs die met elkaar in contact komen, klinkt als heel veel plezier.

Een dergelijk netwerk kan ook worden gebruikt om kortingen, beloningen en informatie over gebeurtenissen rechtstreeks aan chauffeurs te bezorgen via in-app tokens of vouchers. Dit zou helpen bij het stroomlijnen van alle transacties – van contracten en benzine tot maaltijden en andere vrachtwagen benodigdheden.

Toegegeven, er zijn enkele sociale netwerken die aan chauffeurs zijn toegewijd, maar hoe populair zijn ze? You Truck Me is daar een voorbeeld van, maar hoeveel mensen ken je die dat gebruiken?

Dus misschien is het een kwestie van chauffeurs die aan boord komen met het idee. Een platform voor sociale media zal immers alleen succesvol zijn als mensen zich aanmelden bij het netwerk en het regelmatig gebruiken.

Wat we nodig hebben, is een op de chauffeurs gericht sociaal netwerk dat deel uitmaakt van het ecosysteem van het vrachtvervoer en dat de kern vormt van de interactie tussen chauffeur en industrie. De sleutel tot succes is het vermogen van een netwerk om de chauffeurs zelf te bekrachtigen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>