Share This Post

Technologie

De Geely Homtruck, een Chinese elektrische vrachtwagen

Naar verwacht zal de Geely Homtruck, een elektrische vrachtwagen van Chinese makelij, in 2024 op de markt komen. De Chinese fabrikant Geely presenteerde de Homtruck eind vorig jaar als een concurrent voor de Tesla Semi-truck. De Homtruck is niet zomaar een elektrische vrachtwagen. Deze truck heeft een ingebouwde keuken, een douche en een echte slaapkamer. Volgens de fabrikant is de nieuwe Homtruck een vrachtwagen die aanvoelt als een huis op wielen.

​Comfortabel en luxe

De Homtruck is voorzien van allerlei voorzieningen en technische snufjes die het reizen voor de chauffeur zeer comfortabel maken. Uiteraard is er een bed in de truck aanwezig, in de slaapkamer die voorzien is van een glazen dak. Vanuit je bed kun je ‘s nachts de sterren zien. Daarnaast is er een douchecabine met een toilet en een wastafel en een kitchenette met een waterkoker en een koelkast, zodat eenvoudige maaltijden kunnen worden bereid in de truck. Om het geheel te completeren, is er een kleine wasmachine geplaatst achter een luikje.

​Futuristisch

Behalve dat de Homtruck een zeer luxe uitstraling heeft, ziet hij er ook erg futuristisch uit. De fabrikant gaat ervan uit dat deze truck zelfstandig zal gaan rijden in het verkeer en ondertussen de situatie analyseert en alternatieve routes aanbeveelt. De nieuwe Homtruck zal worden geleverd in verschillende versies, waaronder een volledig elektrische versie. Deze elektrische versie zal voorzien zijn van de functionaliteit om de batterijen van de truck eenvoudig en snel te kunnen te vervangen. Dit betekent dat het opladen van de batterijen, iets wat meestal veel tijd kost, dan niet meer nodig is. Als de batterijen van de truck onderweg leeg raken, doe je er gewoon nieuwe batterijen in.

Voor een impressie van deze bijzondere vrachtwagen, die naar verluidt in 2024 op de markt komt, klik hier: Homtruck

 

Share This Post