Share This Post

EU

De eerste brandstofcel vrachtwagen van Hyundai gaat naar Europa

De eerste brandstofcel vrachtwagen van Hyundai gaat naar Europa

De eerste van Hyundai’s brandstofcel wagens is in Zwitserland aangekomen. De tien Xcient Fuel Cell vrachtwagens zijn voor lease beschikbaar en de vrachtwagenfabrikant is van plan er dit jaar nog eens 40 naar Zwitserland te verschepen.

Het bedrijf factureert het voertuig als de eerste in massa geproduceerde zware vrachtwagen met brandstofcel en is van plan er in 2025 in totaal 1.600 uit te rollen.

Over de nieuwe vrachtwagens zei Cheol Lee, executive vice president en hoofd van de bedrijfswagenafdeling bij Hyundai Motor: “Xcient Fuel Cell is een hedendaagse realiteit.”

Hij vervolgde: “Het bouwen van een alomvattend waterstofecosysteem, waar voertuigen zoals Xcient Fuel Cell in cruciale transportbehoeften voorzien, zal tot een paradigmaverschuiving leiden die auto-emissies uit de milieuzorg verwijdert.”

Het bedrijf heeft al ervaring met het produceren van brandstofcel-elektrische personenauto’s (ix35 en Nexo) en was klaar om de overstap naar de commerciële vrachtwagensector te maken.

Het bedrijf ontwikkelt ook een langeafstandsvrachtwagen die met één lading iets minder dan 1000 kilometer kan afleggen en hoopt deze naar Europa en de VS te verschepen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>