Share This Post

Nieuws

De Belgische politie vindt 12 mensen ‘veilig en wel’ in vrachtwagen

De Belgische politie vindt 12 mensen ‘veilig en wel’ in vrachtwagen

Een week nadat de Britse politie een moordonderzoek had ingesteld naar de dood van 39 mensen, zegt de Belgische politie dat ze 12 mensen “veilig en wel” in een gekoelde vrachtwagen hebben gevonden.

De migranten werden op de snelweg, nabij de Vlaamse stad Oud-Turnhout achter in een vrachtwagen met groenten en fruit gevonden.

Over het incident zei een woordvoerster van de politie: “We kregen een telefoontje van een vrachtwagenchauffeur […] die vermoedde dat er mensen in zijn gekoelde vrachtwagen zaten.

“Er werden 12 mannen veilig en wel gevonden.”

Vrachtwagenchauffeurs worden steeds terughoudender om het VK in te rijden; ze worden met boetes van £ 2.000 geconfronteerd voor elk persoon die illegaal aan boord van hun vrachtwagen wordt gevonden.

Het hoofd van de Belgische wegtransportvereniging Febetra, Isabelle De Maegt, verklaarde: “Bestuurders die naar Engeland gaan, worden in toenemende mate geconfronteerd met de gevaren van migranten aan boord van het voertuig.”

Ze zei dat mensen ervoor kozen om in koeltrailers te reizen, omdat ze geloofden dat ze dan minder snel werden gedetecteerd. Ze voerde aan dat “gesloten en afgesloten” parkeerplaatsen met camera’s op weg naar het VK nodig waren.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>