Share This Post

Technologie / Uncategorised

Kunnen dashcams een verandering aanbrengen in de vrachtvervoer-industrie?

Kunnen dashcams een verandering aanbrengen in de vrachtvervoer-industrie?

In Rusland hebben meer dan één miljoen bestuurders een dashcam in hun voertuig om de corruptie van politie te voorkomen. Het is een trend die om andere redenen over de gehele wereld een rage is geworden.

De vrachtvervoer industrie adopteerde de dashcam technologie als één van de eersten. Omdat vrachtwagens zoveel tijd op de weg doorbrengen bieden deze zwarte doosjes op een simpele wijze bescherming aan bestuurders en voertuigen in het geval van een ongeluk.

Vergis u niet, u kunt de veiligste bestuurder zijn, maar wanneer de persoon die naast u rijdt een hamburger eet of aan het sms’en is terwijl ze steevast op de middelste rijbaan blijven rijden, is het goed om een paar extra ogen te hebben.

Spendeer vijf minuten online en u zult u afvragen of dashcam beelden ooit weleens niet schokkend, dramatisch of schandalig kunnen zijn. Er bevinden zich mensen op de weg die zeer slechte bestuurders zijn en vrachtbedrijven kunnen deze technologie gebruiken om de juridische verdediging, de veiligheid van een voertuig en de aansprakelijkheid van een bestuurder te versterken.

Dashcams zijn goed voor de industrie en ze creëren een veiligere omgeving voor alle bestuurders. Daarnaast zien ze ook van alles en nog wat. Zo zijn er bijvoorbeeld beelden te vinden van modderstromen, orkanen, vallende meteorieten en UFO’s. Er zijn genoeg saaie momenten op de weg, maar er zijn er ook buitengewone.

Heeft u een dashcam in uw vrachtwagen? Wilt u er graag één hebben? Zou u er zich veiliger door voelen? Beter beschermd?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>