Share This Post

Rijden & Logistiek / Vrachtwagens

Daimler gaat handsfree rijden toevoegen aan vrachtwagens

Daimler gaat handsfree rijden toevoegen aan vrachtwagens

De verschuiving naar autonome voertuigen vertoont geen tekenen van vertraging.

Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas eerder dit jaar, kondigde Daimler Trucks aan dat het een hands- en voetvrij rijvermogen zou toevoegen aan de nieuwste versie van zijn Freightliner Cascadia-truck.

Bovendien is het bedrijf van plan $ 570 miljoen te investeren om in de komende tien jaar volledig autonome vrachtwagens te ontwikkelen.

Daimler’s Freightliner is de best verkopende vrachtwagen in de VS en deze nieuwe functies zouden voldoen aan de definitie van de auto-industrie van niveau 2 autonomie (dat wil zeggen dat de bestuurder geautomatiseerde functies kan gebruiken, maar hij kan het voertuig desgewenst nog volledig besturen).

Martin Daum, CEO van Daimler Trucks, zei hierover: “Hoog geautomatiseerde vrachtwagens zullen de veiligheid verbeteren, de logistieke prestaties verbeteren en een grote waardepropositie bieden voor onze klanten – en aldus aanzienlijk bijdragen aan een duurzame toekomst van transport.”

Eerder deze maand deed Baum denigrerend over het elektrische project van Tesla, maar Daimler is duidelijk geïnteresseerd in het succes van hun eigen elektrische vrachtwagen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>