Share This Post

Nieuws

Dag van de Vrachtwagenchauffeur weer uitgesteld

Dag van de Vrachtwagenchauffeur weer uitgesteld

De laatste, en tevens eerste, Dag van de Vrachtwagenchauffeur in Nederland was op 12 december 2019. Dat was nog voordat de wereld plotseling in een pandemie terecht kwam. In 2020 werd besloten om een nieuwe editie van deze feestelijke dag vanwege de coronacrisis uit te stellen tot donderdag 10 juni 2021. Dan zou alles wel weer normaal zijn, dachten we toen. Maar nu het bijna zover is, lijkt deze datum toch nog te vroeg. Vandaar dat er weer sprake is van uitstel, maar zeker geen afstel. Er is een nieuwe datum geprikt: 9 december 2021. Hopelijk zijn we tegen die tijd inderdaad grotendeels van het coronavirus af.

Dag van de Vrachtwagenchauffeur

De Dag van de Vrachtwagenchauffeur wordt door werkgeversorganisaties, Transport en Logistiek Nederland en de vakbonden FNV en CNV georganiseerd. Het idee achter de Dag van de Vrachtwagenchauffeur is om alle vrachtwagenchauffeurs op die dag eens goed in het zonnetje te zetten. De mannen en natuurlijk ook de vrouwen die ervoor zorgen dat in Nederland en daarbuiten goederen op tijd afgeleverd worden. Daarnaast hoopt de branche met deze dag het beroep van vrachtwagenchauffeur wat meer onder de aandacht te brengen. Wellicht dat meer jongeren hierdoor kiezen voor een opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Dat is hard nodig, want het aantal openstaande vacatures in de transportsector is nog altijd zeer hoog.

Coronacrisis zorgt voor uitstel

Op 12 december 2019 was de laatste Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Er deden ruim 300 bedrijven mee. Het leuke was dat iedereen zijn of haar eigen invulling aan deze bijzondere dag gaf. Dat geldt natuurlijk ook voor de dag die nu op 9 december 2021 gepland is. Leg een rode loper uit voor de chauffeurs of trakteer op een taartje bij de koffie. Het maakt niet uit wat je doet, als de chauffeurs zich maar gewaardeerd voelen. Wie voorbeelden wil zien of ideeën wil opdoen, kan op Facebook, Twitter of Instagram onder de hashtag #DVC2019 van alles terugvinden over de Dag van de Vrachtwagenchauffeur die op 12 december 2019 gehouden werd.

Zeer verdiend

Veel bedrijven deden in 2019 bij de eerste Dag van de Vrachtwagenchauffeur al enthousiast mee. Hopelijk is dat eind dit jaar bij de tweede editie ook het geval, omdat al die hardwerkende chauffeurs dat verdienen. Het is tijdens de coronacrisis duidelijk geworden dat vrachtwagenchauffeurs echt onmisbaar zijn. De transportsector is een van de belangrijkste sectoren die de Nederlandse economie in leven heeft gehouden tijdens de pandemie.

Ook België doet mee

De Dag van de Vrachtwagenchauffeur heeft inmiddels ook een internationaal tintje gekregen. België doen in 2021 ook mee met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. De Febetra, de Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners heeft toegezegd dat ook zij aandacht zullen gaan besteden aan deze feestelijke dag op 9 december 2021.

Share This Post