Share This Post

Nieuws

Dag van de Vrachtwagenchauffeur 2022

Dag van de Vrachtwagenchauffeur 2022

Ook dit jaar wordt het weer georganiseerd: de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Op donderdag 8 december 2022 a.s. organiseren werkgeversorganisaties en vakbonden van de transportsector die dag in het jaar waarop ze alle chauffeurs in het zonnetje willen zetten. Op deze dag wordt met name aandacht gegeven aan de onmisbaarheid van vrachtwagenchauffeurs. Daarnaast is de dag ook bedoeld om het beroep van vrachtwagenchauffeur te promoten.

Een nieuwe traditie

Het initiatief om een Dag van de Vrachtwagenchauffeur te organiseren komt van de werkgeversorganisaties en de vakbonden FNV en CNV. De bedoeling van deze dag is om aandacht te vestigen op alle mannen en vrouwen die dwars door heel Nederland, en soms ook heel Europa, rijden met hun vrachtwagen. Een andere reden voor het organiseren van deze dag is om het beroep van vrachtwagenchauffeur wat meer onder de aandacht te brengen. Op die manier hoopt men wat meer jongeren over te kunnen halen om de opleiding tot vrachtwagenchauffeur te kiezen.

Aanmelden en informatie

Iedereen en ieder bedrijf kan zijn of haar eigen invulling aan deze bijzondere dag geven. Of je nu iets heel origineels bedenkt of gewoon een taartje bij de koffie presenteert, dat maakt niet uit. Als je inspiratie nodig hebt, kun je op diverse sociale media kijken, zoals Facebook, Twitter of Instagram. Onder de hashtag #DVC2021 vind je allerlei voorbeelden over de Dag van de Vrachtwagenchauffeur die vorig jaar is gehouden. Meld je wel even aan via de website van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Ook als je nu nog niet weet wat je precies gaat organiseren op 8 december. Op de website kun je, net zoals op de sociale media, voorbeelden vinden van de festiviteiten die georganiseerd zijn tijdens voorgaande jaren.

Share This Post