Share This Post

Nieuws

Dag van de Vrachtwagenchauffeur 2021

Dag van de Vrachtwagenchauffeur 2021

Op 9 december j.l. was het weer zover. Honderden bedrijven deden mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. De bedoeling van deze dag is om alle chauffeurs in het zonnetje te zetten. Dit jaar is de Dag van de Vrachtwagenchauffeur om 10.00 uur afgetrapt door Samantha Steenwijk met een speciaal voor deze dag geschreven lied. Ook in België is de Dag van de Vrachtwagenchauffeur een feestelijke dag geweest.

Jaarlijkse traditie

Werkgeversorganisaties en vakbonden zijn de Dag van de Vrachtwagenchauffeur in 2019 gestart. Er is inmiddels sprake van een jaarlijkse traditie. Het hoofddoel van deze dag is om de chauffeurs ook eens in het zonnetje te zetten. Een belangrijk onderdeel van deze dag is het extra aandacht geven aan de onmisbaarheid van vrachtwagenchauffeurs.

Onmisbaarheid

Met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur gaat de aandacht naar alle mannen en vrouwen in de transportsector die vaak dag en nacht doorwerken om de economie van Nederland en België draaiende te houden. Vrachtwagenchauffeurs zorgen voor het transport van goederen naar supermarkten en andere winkels, maar ook naar bijvoorbeeld apotheken en ziekenhuizen. Tijdens deze pandemie hebben vrachtwagenchauffeurs overduidelijk bewezen onmisbaar te zijn. Daar is een speciaal bedankje wel voor op zijn plaats.

Waardering uitspreken

Het belangrijkste doel van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur is het laten blijken van waardering voor alle vrachtwagenchauffeurs in Nederland en België. Ondank de vaak lastige omstandigheden in de afgelopen twee jaar bleven, dankzij de doorwerkende vrachtwagenchauffeurs, de schappen in de supermarkten vrijwel altijd vol en bleef de economie draaien.

Op verschillende manieren hebben de chauffeurs op 9 december j.l. extra aandacht gekregen. Van een gratis bal gehakt onderweg tot bossen bloemen en andere cadeaus. Het was volgens de organisatoren alweer een zeer geslaagde dag.

Wie de speciale song van Samantha Steenwijk voor de vrachtwagenchauffeurs nog een wil beluisteren kan dat hier doen: Samantha Steenwijk – Ik Ben Onderweg

 

Share This Post