Share This Post

Uncategorised / Vrachtwagens

DAF’s oudste vrachtwagen voor commercieel gebruik

DAF’s oudste vrachtwagen voor commercieel gebruik

Na de start van een internationale zoektocht heeft DAF eindelijk de oudste vrachtwagen van het merk gevonden die nog steeds commercieel wordt gebruikt.

Als onderdeel van haar 90-jarig jubileum ging de vrachtwagenfabrikant op zoek naar het eerste model van de DAF-vrachtwagen die nog steeds in bedrijf is. De zoektocht was een succes, het bedrijf slaagde erin om een 50 jaar oud model in Nederland op te sporen.

Dankzij een video oproep op social media (die bijna een half miljoen keer werd bekeken), genereerde de zoektocht veel belangstelling, waarbij antwoorden vanuit de hele wereld werden verzonden.

De kroon ging naar een vrachtwagen in het Nederlandse dorp Bakel. Toevallig op slechts een steenworp afstand van de fabriek van het bedrijf in Eindhoven. De DAF 1600 wordt bijna dagelijks gebruikt door Hoefnagels, een Nederlands kermisbedrijf.

Volgens Fritz Hoefnagels was hij elf jaar oud toen zijn vader de vrachtwagen in 1969 kocht voor het familiebedrijf. Hij zegt dat het hem nog nooit in de steek heeft gelaten en dat hij nog steeds heel goed loopt.

De vrachtwagen heeft de versnellingspook aan de achterkant van de cabine en een dubbele koppeling – waarvoor rijvaardigheid vereist is waar tegenwoordig niet iedereen bekend mee is.

Kijk hoe Fritz over de vrachtwagen praat en waarom hij trots is op zijn 50 jaar oude DAF-klassieker.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>