Share This Post

Vrachtwagens

DAF test nieuwe generatie distributietrucks

DAF test nieuwe generatie distributietrucks

DAF Trucks is recent gestart met uitgebreide veldtests van een geheel nieuwe generatie distributietrucks. Deze nieuwe vrachtwagens hebben veel gemeen met de bekroonde nieuwe generatie XF, XG en XG⁺ trucks van DAF. Volgens de fabrikant hebben deze trucks een nieuwe standaard geïntroduceerd op het gebied van kwaliteit, veiligheid, efficiency en chauffeurscomfort. En dat geldt dus ook voor de nieuwe generatie distributietrucks die nu getest wordt.

​Praktijktest is laatste fase

De huidige praktijktest van de nieuwe distributietrucks is de laatste fase in de ontwikkeling van deze nieuwe vrachtwagens. De nieuwe generatie DAF distributietrucks maakt gebruik van hetzelfde platform als de nieuwe generatie XF, XG en XG⁺ DAF trucks. Daardoor zijn dit allemaal bedrijfsvoertuigen die voldoen aan de nieuwste Europese regelgeving. Ook zijn de nieuwe distributietrucks op het gebied van verkeersveiligheid, efficiency, lage emissies en chauffeurscomfort een klasse apart.

Tweede helft 2022 onthulling

De nieuwe DAF distributietrucks zullen met name inzetbaar zijn voor de regionale en nationale distributie. In de tweede helft van dit jaar zal DAF deze nieuwe trucks officieel gaan onthullen. De nieuwe serie distributietrucks zal daarna beschikbaar zijn naast het uitgebreide programma van de huidige DAF CF-trucks.

​XF, XG en XG⁺ serie enorm succes

De introductie van de nieuwe generatie XF, XG en XG⁺ DAF trucks is een enorm succes geworden. Dat komt ook omdat deze trucks zijn bekroond tot ‘International Truck of the Year 2022’. Bij de start van de productie van de nieuwe generatie DAF trucks telde de orderportefeuille al bijna 20.000 eenheden. DAF hoopt dat de introductie van de nieuwe distributietrucks, die volgens hetzelfde platform zullen worden geproduceerd, minstens net zo’n succes zal worden.

Share This Post