Share This Post

Nieuws

DAF Museum op 9 juni heropend

DAF Museum op 9 juni heropend

Vanwege de coronacrisis zijn alle musea in Nederland lange tijd gesloten geweest. Dat geldt ook voor het DAF Museum in Eindhoven. Maar gelukkig mogen de musea nu weer open gaan. Op woensdag 9 juni 2021 heeft het DAF Museum haar deuren weer geopend voor het publiek. Tot het eind van dit jaar zijn er in het museum drie speciale tentoonstellingen te zien.

​Koningsdag-auto’s: tot eind juni

De DAF Kini was afgelopen Koningsdag nog uitgebreid te zien op tv. Koning Willem-Alexander en zijn oudste dochter Prinses Amalia reden met deze bijzondere DAF een klein stukje om de ‘Mobility Karavaan’ te openen. Alle Koningsdag-auto’s zijn van 9 juni tot en met 30 juni 2021 te zien in het DAF Museum. De eerste geproduceerde DAF 600, het eerste truckchassis met motor (VD60), de DAF leger Pony en de Eindhovense VIPRE opleggerbus zijn ook onderdeel van deze speciale tentoonstelling.

​Burki-tentoonstelling: van juli t/m september

Charles Burki (1909-1994) was een beroemde tekenaar, illustrator en ontwerper van vervoersmiddelen. Hij gaf met zijn gedetailleerde tekeningen vaak een kijkje in de toekomst. Burki heeft ook jarenlang voor DAF gewerkt. De Burki-tentoonstelling die van juli t/m september 2021 in het DAF Museum te zien zal zijn, toont bijna al zijn werk en laat ook nog niet eerder getoonde werken van Burki zien.

​Michelotti- tentoonstelling: van oktober t/m december

De tentoonstelling ‘100 jaar Michelotti’ zal van zaterdag 9 oktober tot en met eind december te zien zijn. De Italiaanse auto-ontwerper Giovanni Michelotti is precies 100 jaar geleden geboren (1921-1989). Hij heeft meer dan 1200 auto-ontwerpen op zijn naam staan, waaronder veel DAF-personenauto’s. Behalve de door Michelotti getekende DAF modellen en prototypes zullen er ook andere merken en  schaalmodellen te zien zijn. De tentoonstelling ‘100 jaar Michelotti’ in het DAF museum wordt op zaterdag 9 oktober 2021 officieel geopend door zijn zoon Edgardo Michelotti en Marc van Doorne, de voorzitter van het DAF Museum.

​Trucknasium

Geen speciale tentoonstelling, maar wel een interessant voor de schoolgaande jeugd is het Trucknasium in het DAF museum. Dit is een interactief onderwijsprogramma rondom autotechniek, duurzaamheid en veiligheid. Het is bedoeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs (groep 7 en 8) en onderbouw van het voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo). Er zijn nieuwe lesmodules ontwikkeld die zeer actuele thema’s behandelen, zoals CO2 en Transport, Milieuvervuiling & Dieselmotor en Energie Efficiënt Transport. Het Trucknasium programma wordt meestal voorbereid op school en in het DAF Museum verder uitgewerkt door de kinderen.

Share This Post